500 millát költ az Activision a Destiny beindítására

A nagyszabású széria, melynek tervei 10 évre előre megvannak csak hosszú távon lehet nyereséges.

500 millát költ az Activision a Destiny beindítására

Az Activision nagyfőnöke, Bobby Kotick egy konferencián jelentette be nemrég, hogy cége 500 millió dollárt fog költeni a Bungie sci-fi shooterére annak érdekében, hogy ez lehessen a cég következő milliárdos franchise-a. Az Activision később megerősítette, hogy ebben az összegben már benne vannak a marketing és csomagolási költségek, az infrastruktúra támogatása, a jogdíjak és egyebek is.

Az Activision és a Bungie szerződése tíz évre szól, melynek során több olyan játékot és kiegészítőt fognak kiadni, amely a Destiny univerzumában játszódik. A két fél közötti szerződést (amely kimondja, hogy a Bungie megtartja a Destiny jogait, az Activision pedig egyedül rendelkezik a kiadói jogok felett) 2012-ben tették közzé, az Activision és a Call of Duty alkotói, Jason West és Vince Zampella közötti per során, amely hasonló jogokról szólt.

Az Activision persze nemcsak pénzügyileg támogatta a projektet: a kiadónál rengeteg programozó dolgozik, akiknek nagyon nagy tapasztalata van a PlayStation 3-as játékok fejlesztése terén. Ez azért fontos, mert 10 év után ez lesz az első Bungie játék, ami nem exkluzívan Xboxra jelenik meg.

"Hosszú idő óta nem adtunk ki játékot Sony platformra" - mondta a Bungie főnöke, Pete Parsons. "Rengeteg tapasztalatuk van a PlayStationnel, leginkább a PlayStation 3-mal. Fantasztikus a Demonware csapatuk, de az Activision több fejlesztőcsapatával is együtt dolgoztunk már, amikor olyan problémákba botlottunk, amelyek megoldásához segítség kellett."

Parsons elmondta, hogy bár az elképzelés és a játék a Bungie-é, az Activision mindenben nagy segítség és jó partner, kiválóan értenek a marketinghez, a terjesztéshez, és határozott elképzeléseik vannak. Mindennek nagy szerepe volt abban, hogy őket választották kiadónak.

Az Activison reméli, hogy a Destiny lesz a következő milliárdos franchise-a, amely a Call of Duty és a Skylanders széria nyomdokaiba lép. A Reuters jelentése szerint az Activisionnek kb. 15-16 millió példányt kellene eladnia 60 dolláros áron ahhoz, hogy a Destiny nullszaldós legyen, az elemzők becslései szerint viszont csak 8 millió darabot fognak tudni értékesíteni. Hogyan lesz ebből nyereség?

Az Activision elmondta, hogy hosszú távú terveik vannak, melyek alapjait most fektetik le, ezek a tervek 10 évre szólnak. A Destiny motorjába és a játékot támogató infrastruktúra fejlesztésébe fektetett előzetes összegek hosszú távon csökkenteni fogják a költségeket és kifizetődővé teszik a projektet.

A Destiny 2014 szeptember 9-én indul világhódító útjára PlayStation 3-on, PlayStation 4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward