48 MPixeles kamerával készül a Xiaomi

48 MPixeles kamerával készül a Xiaomi

A Xiaomi elnöke egy olyan képet osztott meg a közösségi oldalán, ami alapján a vállalat egy megdöbbentően magas felbontást nyújtó kamera bevetésére készül. Lin Bin fotóján jól kivehetően látszik egy mobiltelefon hátoldalán a „48MP CAMERA” felirat, aminél egyértelműbb előjelre nincs szükség.

A vállalat elnöke által közzétett felvételen csak egy nagyon kicsi részletet lehet megfigyelni a termékből, de az biztos, hogy legalább kettő képalkotó lesz majd egymás mellett, a LED-es villanó pedig kettő egységből épül fel. Természetesen a találgatások azonnal megindultak, hogy mégis milyen szenzort használhat majd a Xiaomi ennél az okostelefonnál. A legtöbb szaklap a Sony IMX586 érkezését valószínűsíti, ami ugyan alapjáraton csak 0,8 mikronos pixelmérettel dolgozik, de lehetőséget nyújt az egyes képpontok összerendezésére, és így 1,6 mikronos pontméret érhető el, miközben továbbra is 12 MPixeles fotókat tud készíteni az egység az őrületes felbontása miatt. A Xiaomi sokszor használ Sony képérzékelőket, így valóban jó esély van arra, hogy az IMX586 kerüljön itt bevetésre, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy van egy másik lehetséges opció is ugyanilyen paraméterrel, mégpedig a Samsung októberben bemutatott ISOCELL GM1 egysége. Ez igazából ugyanazt az utat követi, mint a Sony lapkája, szóval 0,8 mikronos, de ki van hangsúlyozva a pixelösszevonási lehetőség, ráadásul itt már az ISOCELL Plus technológia gondoskodik a képpontok közötti izolációról, aminek elvileg jó hatása lesz a fényképek minőségére.

Galéria megnyitása

A mobilban előre láthatólag a Snapdragon 675 mobilplatform bukkanhat majd fel, erre a következtetésre pedig az alapján jutottak a híroldalak, hogy az elérhető rendszerchipek közül kizárólag ennél van 48 megapixel kameratámogatás a Spectra 250L ISP révén, ami a 32 MPixelt támogató Spectra 250 továbbfejlesztéséből jött létre. És egyébként a Xiaomi korábban megerősítette, hogy a következő évben kereskedelmi forgalomba fog bocsájtani olyan okostelefont, amiben a Snapdragon 675 lesz jelen, szóval össze is érnek a szálak. Ez a lapka érdekes módon 11 nm-es csíkszélességen készül, és kettő Kryo 460 Gold felel benne a teljesítményért hat darab nagy hatékonyságú Kryo 460 Silver feldolgozó mellett. Biztosított itt az Adreno 612 integrált GPU, a Hexagon 685 DSP és így az AI Engine támogatás is a gépi tanulást alkalmazó feladatok számára.

Galéria megnyitása

Lin Bin egyébként még azt is hozzátette a képhez, hogy mikor fog bemutatkozni a különleges készülék. A Xiaomi vezetője januári rajtot említ a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben, szóval elvileg már nem is kell túlzottan sokáig várni a különleges kamerával szolgáló szerkezetre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap