2021-ben új CPU foglalatot kap az Intel Xeon Scalable platform

Az új processzorfoglalat mellé PCI Express 5.0-s támogatás, illetve sok egyéb újítás is társulhat.

2021-ben új CPU foglalatot kap az Intel Xeon Scalable platform

Az Intel fejlesztőcsapata az információk szerint már elkészült a következő generációs Xeon Scalable processzorokhoz passzoló processzorfoglalattal, amely az LGA-4677-es jelölést viseli. Az új foglalat a most használatban lévő LGA-3467 helyét veszi át a piacon, érkezésére azonban még egy picit várni kell, hiszen a köré épülő platformok majd csak 2021 folyamán kerülnek forgalomba.

Galéria megnyitásaA tervek szerint ez az új processzorfoglalatot használó központi egységek már a 7 nm-es EUV gyártástechnológia segítségével készülnek, méghozzá új stratégia keretén belül: innentől kezdve az „enterprise first” koncepciót követik, vagyis az üzleti platformok kaphatják meg elsőként a legújabb gyártástechnológiát, csak úgy, ahogy ez az AMD-nél is szokás egy ideje.

Az LGA-4677-es processzorfoglalatot már úgy tervezik meg, hogy a PCI Express 5.0-s szabványban rejlő lehetőségek kiaknázhatóak legyenek rajta keresztül, ez pedig sávszélesség-duplázást eredményez majd a PCI Experss 4.0-s szabványhoz képest. A vállalat ezzel együtt speciális, az üzleti platformhoz kapcsolódó szolgáltatások technológiai alapjait is előkészíti, amelyek a CXL összekötő részét képezik.

Az extra érintkezőknek köszönhetően nem csak a PCI Express 5.0-s szabvány kiszolgálása lehet zökkenőmentes, de ezzel együtt egyéb paraméterek is változhatnak, vagyis akár a memóriasávok számát is növelheti a gyártó, valamint az I/O részleg kibővítésére is sor kerülhet, sőt, a Persistent Memory technológiára alapozó komponensek dedikált kiszolgálását is megoldhatják.

A fenti adatokat a TE Connectivity egyik rendezvényén árulták el, ahol egy LGA-4189-es processzorfoglalatot is meg lehetett csodálni. Utóbbi 2020-tól kap szerepet a szerverek szegmensében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap