2020 első felében jelenhetnek meg az Nvidia Ampere alapú videokártyái?

A Turing sorozat helyére érkező Ampere család első tagjai hónapokon belül bemutatkozhatnak, amennyiben igazak a pletykák.

2020 első felében jelenhetnek meg az Nvidia Ampere alapú videokártyái?

Az Nvidia várhatóan jövőre, az év első felében mutathatja be új videokártya-generációjának első tagjait, amelyek a jelenlegi modellek helyét vehetik át a piacon. Első körben RTX sorozatú megoldások mutatkozhatnak be, amelyek a felsőkategóriában kapnak helyet, így a GeForce RTX 2080 Ti és a GeForce RTX 2080 Super helyét vehetik át.

Galéria megnyitásaA Turing sorozatú GPU-val ellátott videokártyák első képviselője 2018. augusztusában, a SIGGRAPH alkalmával mutatkozott be, igaz, ekkor főként a Quadro sorozatra koncentrált a vállalat, majd ugyanebben a hónapban a GeForce RTX sorozat is bemutatkozott, igaz, csak formálisan. Innentől kezdve már csak néhány hetet kellett várni az első újdonságra, ugyanis szeptember folyamán a konzumerpiacra szánt GeForce RTX 2080 is megjelent. A Turing alapú termékcsalád azóta tovább bővült, hiszen megjelentek a „Super” sorozatú termékek, amelyekkel az Nvidia az AMD NAVI alapú megoldásaira szeretett volna válaszolni. És a pletykák szerint hamarosan újabb „Super” videokártyák is érkeznek, ám ezek már nem az RTX, hanem a GTX családban foglalhatnak helyet.

2020 első felében egy új architektúra, az Ampere is tiszteletét teheti a piacon, legalábbis erről számoltak be az Igor’s Lab informátorai. Míg a Turing alapú videokártyákon 12 nm-es csíkszélességgel készülő grafikus processzorok foglaltak helyet, addig az Ampere alapú példányok esetében már jó eséllyel 7 nm-es csíkszélességet alkalmaznak majd, ami jelentősen növeli a tranzisztorsűrűsége, így több feldolgozóegység kaphat helyet a fedélzeten. Az egyelőre nem derült ki, hogy az Ampere sorozat tagjai pontosan hol készülnek, de a pletykák alapján van rá esély, hogy az Nvidia igénybe veszi a Samsung szolgálatait, ami jó stratégiának tűnhet, hiszen a TSMC jelenleg eléggé túl van terhelve a megrendelések miatt.

Az Ampere alapú grafikus processzorok esetében számos változást eszközölhet a gyártó architektúra terén, ám ezekkel kapcsolatban pontos információk egyelőre még nincsenek. A pletykák szerint ezzel együtt növekedhet a Ray Tracing funkciót kiszolgáló hardverkomponensek mennyisége, ami jobb teljesítményt eredményezhet, plusz szoftverek frontján is javulhat, bővülhet a Ray Tracing támogatás, amire bizony szükség is van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap