2016-ra a PlayStation 4 uralja majd a konzolpiacot

Az IDC legújabb elemzése szerint a PS4 egyértelműen uralkodni fog, de Észak-Amerikában akár fordíthat is az Xbox One.

2016-ra a PlayStation 4 uralja majd a konzolpiacot

Az International Data Corporation (IDC) piackutató cég legújabb elemzése szerint 2016-ra egyértelműen a PlayStation 4 fogja uralni a globális konzolpiacot 51 millió eladott géppel. Jelenleg a Sony konzolja mind Európában, mind pedig Észak-Amerikában vezet a konkurens Xbox One előtt, azonban az IDC szerint a Microsoft hazai pályán fordítani tud majd.

Az IDC véleménye szerint biztos, hogy a redmondi óriás kiveszi a csomagból a Kinectet, és legalább annyira lecsökkenti az Xbox One árát, hogy az egy szinten legyen a PS4-gyel. Ha ezt meglépik, akkor az IDC szerint hirtelen jelentősen megugrik majd az Xbox One népszerűsége Észak-Amerikában, és 2016 végére egyértelműen nagyobb bázist alakíthat itt ki, mint bármelyik másik konzol.

Úgy tűnik tehát, hogy az elemzők is arra számítanak, a Microsoft nem fog tudni fordítani Európában. Az öreg kontinens jellemzően mindig is hű volt a PlayStationhöz, így az előző generációban gyengén kezdő PS3 végül Európa hátán tudott visszakapaszkodni a versenybe. Ráadásul most még duplán rossz a helyzet a Microsoft számára: nem elég, hogy a PS4 is rendkívül népszerű Európában, de az Xbox One a legtöbb piacon egyszerűen nem érhető el hivatalosan továbbra sem.

Az IDC egyébként arra számít, hogy a Nintendo még próbálkozik egy kicsit a Wii U-val, majd 2014 végéig újabb 50 dollárral vágják meg a konzol árát, de ez sem fog segíteni abban, hogy akár csak megközelítse a két konkurens konzol eredményeit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward