18 000 mAh már túl sok egy okostelefonba

Hiába a brutális méretű akkumulátor, alig 11 közösségi finanszírozó állt az Energizer projektje mögé.

18 000 mAh már túl sok egy okostelefonba

Az Energizer a Mobil Világkongresszus keretében lerántotta a leplet a világ leghosszabb üzemidejű okostelefonjáról, ami egy brutális méretű akkumulátorral lett ellátva – már-már powerbankra emlékeztetett kikapcsolt kijelzővel. És a készüléket közösségi finanszírozás révén szerette volna megvalósítani a vállalat, de hatalmas csalódás lett a lelkesen beharangozott projektből.

Arra számított az Energizer, illetve a márkanév használatára jogosult Avenir Telecom, hogy egészen kiemelkedő közösségi összefogás szerveződhet majd a 18 000 milliamperes akkumulátorral felvértezett készülék mögött egy IndieGoGo kampány keretében, de ennek gyakorlatilag pont az ellenkezője történt. Szinte senkit nem érdekelt annyira az eszköz, hogy befizessen rá, és ezzel támogassa a megvalósítását. A fejlesztő kiemelkedően magas, 1,2 millió dolláros célt tűzött ki az Energizer Max Power 18K Pop számára, és egészen döbbenetesen kevés ember állt be mögé a kampány ideje alatt. Mindössze 15 005 dollárt dobtak össze az érdeklődők, és összesen 11 támogató fizetett kisebb-nagyobb összeget a készülék létrehozására. Nem kérdés, hogy ez óriási blama a vállalat számára.

Galéria megnyitása

A Mobil Világkongresszuson nagyon komoly reményekkel telve rántotta le a leplet a cég a 18 000 mAh-s kapacitású telepre bízott terméket, azt gondolván, hogy tömött sorokban állnak majd érte sorba azok a vásárlók, akik a gyenge üzemidő miatt kerülik a mai átlagos eszközökkel. Az Energizer Max Power 18K Pop egészen elképesztő üzemidőre lett volna képes, simán elment volna egy hetet egy töltéssel, de az IndieGoGo kudarc után valószínűleg soha nem fog a boltokba kerülni a készülék. Minden jel szerint az emberek elfogadható keretek között szeretnének jó üzemidővel szolgáló mobilhoz jutni, és az Avenir Telecom elképzeléseivel ellentétben, nem vevők egy powerbankra hajazó okostelefonra. Pedig egyébként nem voltak rosszak a szóban forgó eszköz képességei.

Galéria megnyitása
Így festett egy iPhone társaságában az Energizer óriása

A füstbe ment szerkezet egy szinte teljesen kávamentes, 6,2 colos kijelzőt vonultatott fel Full HD+ felbontással, és az előlapi kamera a házból motorikusan emelkedett ki, ráadásul itt duálkamera (16+2 MPixel) figyelt már előre is. A készülék hátulján pedig három képalkotó bukkant fel 12, 5 és 2 megapixeles szenzorokra épülve. A gyártó saját grafikus felületével megtoldott Android 9.0 rendszer futott az MWC-n kiállított készüléken. A zsákutcába futott okostelefon a MediaTek Helio P70 rendszerchipet tartalmazta 6 GB-nyi rendszermemória, valamint 128 gigás adattároló társaságában. És a gigantikus akkumulátor miatt csaknem 2 centiméter vastagra sikeredett, ami valószínűleg sokaknak jelentett visszatartó erőt abban, hogy befizessenek rá az IndieGoGo rendszerében.

Az Energizer ezúttal nem ért célt, de reméljük, hogy nem adja fel a kiemelkedően hosszú üzemidő elérésére tett törekvéseit, és hamarosan egy újabb különleges konstrukcióval rukkol elő – ami már tényleg egy mobiltelefonra fog inkább hasonlítani, mint külső akkumulátorra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap