Shop menü

120 HZ-ES AMOLED KIJELZŐVEL ÉS MODERN HARDVERREL ÉRKEZTEK A SAMSUNG GALAXY BOOK 3 SOROZATÚ NOTESZGÉPEI

Az újdonságok az Intel legújabb processzorai köré épülnek, egyes esetekben pedig akár Nvidia mobil videokártyát is tartalmaznak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
120 Hz-es AMOLED kijelzővel és modern hardverrel érkeztek a Samsung Galaxy Book 3 sorozatú noteszgépei

A Samsung a legújabb okostelefonok mellett új noteszgépekkel is jelentkezett, amelyek a Galaxy Book 3 sorozatot erősítik, és nemcsak a legmodernebb hardvert kapták meg, de kijelző terén is szintet léptek, hála a 120 Hz-es AMOLED paneleknek. A Galaxy Book 3 sorozat csúcsán immár a Galaxy Book 3 Ultra foglal helyet, ami az okostelefonok szegmenséből kapta nevét, de rajta kívül 14- és 16 hüvelykes képátlójú Galaxy Book 3 Pro, illetve konvertibilis dizájnnal érkező Galaxy Book 3 Pro 360-as notebook is érkezett.

Galéria megnyitása

A csúcson helyet foglaló Galaxy Book 3 Ultra (lenti galéria) az Intel 13. generációs mobil Core processzorait alkalmazhatja, méghozzá Core i7-es vagy Core i9-es kivitelben, egészen 45 W-os TDP keretig bezárólag. A modern processzorokhoz modern mobil videokártya is dukál, ennek megfelelően a GeForce RTX 4050 Laptop GPU vagy a GeForce RTX 4070 Laptop GPU kaphat helyet a fedélzeten.

Az Ultra maximum 32 GB-nyi LPDDR5-ös fedélzeti memóriát, illetve maximum 1 TB-nyi NAND Flash alapú tárhelyet kaphat, de adattároló-fronton egy további bővítőhely is rendelkezésre áll. Noha az új generációs hardverek már önmagukban érdekesek és üdvözlendőek, az igazi különlegességet mégsem ezek képviselik, hanem maga a kijelző, amit a Samsung Dynamic AMOLED 2X Display néven emleget.

Az Ultra modell esetében a 16 hüvelykes képátlójú AMOLED panel 16:10-es képaránnyal és 2880 x 1800 pixeles natív felbontással büszkélkedik, maximális képfrissítési rátája 120 Hz lesz. Extraként VESA ClearMR és VESA DisplayHDR True Black 500 tanúsítvány is jár a panelhez, vagyis tényleg nem lesz kispályás. A Pro sorozatban egy 14 hüvelykes példány is helyet foglal majd, ami a képátlótól eltekintve ugyanezeket a fő kijelző-tulajdonságokat viszi tovább. A Pro 360-as konvertibilis verziónál a 16 hüvelykes AMOLED panel természetesen érintő támogatást is kap, valamint S Pen típusú érintőtoll is jár hozzá. 

Hardver terén érdemes említést tenni a Galaxy Book 3 Pro modellről is, ami 28 W-os TDP kerettel rendelkező Core i5-ös vagy Core i7-es mobil processzort kaphat, videokártya-opció azonban itt már nincs, azaz az iGPU-val kell beérni. Az alapmodell 8 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, de akár 32 GB-nyi memória is kérhető; az adatok tárolását ezzel egy időben 256 GB-os SSD végzi, ám szükség esetén 1 TB-nyi tárhelyet is kérhetünk, természetesen felárért cserébe.

A Pro 360-as konvertibilis modell ugyanezekkel az opciókkal érkezik, ám extraként 5G támogatással is elérhető lesz, valamint jár hozzá az S Pen is. A fenti galériákban egyébként az összes fontos specifikáció szerepel, áttekinthető formában, hála a Samsung infografikájának.

Az Ultra és a Pro verziók mellé 1080p-s webkamera is jár, beépített kivitelben, valamint kapunk stúdió módokat az automatikus keretezéshez, plusz világosság-korrekció, illetve szemkontaktus-korrekció is jelen van a szolgáltatások között. Az újdonságok közül az Ultra verziónál az érintőpad lényegesen, 40%-kal nagyobb lett, mint amit a korábbi Galaxy Book modelleknél megszokhattunk. A ház mindegyik modellnél igényes kivitelben, alumíniumból készül.

Az új noteszgépekkel és az új okostelefonokkal kiválóan együttműködő ökoszisztéma hozható létre, ehhez csak a Link appot kell használni mindkét kategórián belül. Hasznos funkció, hogy a Galaxy Tab sorozatú táblákat második kijelzőként is használni lehet, így lényegében külső monitorként működhetnek, valamint rendelkezésre áll Multi Control opció is, ami lehetővé teszi, hogy a PC, a Galaxy Tab, illetve a Galaxy okostelefon a noteszgépen keresztül irányítható legyen, valahogy úgy, ahogy az az Apple Universal Control szolgáltatásánál láthattuk.

Galéria megnyitása

A Galaxy Book 3-as sorozat tagjai várhatóan 2023. február 17-én kerülnek az üzletek polcaira. Az Ultra verzió alapára 2399,99 dollár lesz 16 GB-nyi memóriával, GeForce RTX 4050 Laptop GPU videokártyával, 512 GB-os SSD-vel, illetve Core i7-es mobil processzorral. A Pro modellek ára 1499,99 dollárról indul a Core i5-ös processzorral, a 8 GB-nyi fedélzeti memóriával és a 256 GB-os SSD-vel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére