Shop menü

200 MPIXELES KAMERÁVAL, ÉS SOK ÚJÍTÁSSAL FUTOTT BE A GALAXY S23 SZÉRIA

A Galaxy termékvonal legújabb csúcsragadozói drágultak amellett, hogy többet nyújtanak és strapabíróbbak lettek. Az eszközök exkluzív chipet kaptak és a kamerarendszert tekintve fejlődtek igazán nagyot.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
200 MPixeles kamerával, és sok újítással futott be a Galaxy S23 széria

A Samsung végre hivatalosan bemutatta a Galaxy S23 szériát. A mobilokról soha nem látott mennyiségű információ szivárgott ki előzetesen, csak éppen komplett tesztet nem csináltak a készülékekkel már a debütálásukat megelőzően. Innentől pedig tényleg nincs több takargatni valója az eszközöknek.

A Galaxy S23 széria esetében a Samsung a kijelzők terén túl nagy változtatásokat nem hajtott végre, továbbra is Dynamic AMOLED 2X panelek vannak használatban 6,1, 6,6 és 6,8 colos méretekben. A készülékek 120 Hz-es üzemre képesek, és az S23 Ultra le tud menni 1 Hz-ig is, míg a társainál 48 Hz a minimum. A gépek természetesen támogatják az AoD funkciót, és már a legújabb Gorilla Glass üveg védi őket (Victus 2), ami elvileg a betonra zuhanást is kibírja kézmagasságból. Az S23 Ultra Quad HD+ felbontással szolgál, a társai pedig Full HD+ minőséget fognak nyújtani.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszerrel, és azon a One UI 5.1 grafikus felhasználói felülettel jönnek a vasak. Arról is volt már kiszivárgott infó, hogy a One UI 5.1 milyen fejlesztéseket hoz. A Samsung a bemutatón leginkább olyan szoftveres trükköket emelt ki, amik a Galaxy Bookkal együtt érdekesek. Például a Galaxy Book notebookról lehet egy kapcsolódó mobilt kezelni úgy, hogy még az egeret is át lehet vinni a telefonra, a fájlok másolása intuitívan megy, az Expert RAW appból a képeket azonnal át lehet küldeni, profi szoftverrel lehet a felvételeket szerkeszteni, és így tovább.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 Ultra ezúttal is egy tollal együtt fog bevetésre kerülni, és az S Penből minden korábbinál többet hozott ki a Samsung. Olyan helyzetekben is a tollhoz nyúlhatnak majd a felhasználók, amiben korábban nem gondolták volna, hogy ezt be lehet vetni. A Samsung továbbra is tolja a Bixby digitális asszisztens szolgáltatás szekerét, valamint a DeX-et is fejleszti, a Galaxy S23 széria pedig a vezeték nélküli DeX támogatást is szállítja a vásárlóknak. Az üzleti felhasználóknak pedig az a fontos, hogy biztosított lesz a Knox, valamint a Knox Vault friss verziója.

Galéria megnyitása

Az újdonságok kamerarendszere sokat változott, például itt már mind a három okostelefon 12 megapixeles előlapi képalkotóval rendelkezik. Az új szenzor Dual Pixel AF rendszert használ, szóval mindig a megfelelő pontra tudja állítani a fókuszt az önarcképek készítésekor, meg persze a videohívások alkalmával is. Videózni 4K Ultra HD minőségben, akár 60 FPS-sel tudnak a gépek, és a HDR10+ támogatás is biztosított az előlapi kameránál.

A Galaxy S23 Ultra fogja a legjobb kamerarendszert felvonultatni, itt ugyebár a főkamera egy 200 megapixeles szenzorra épül, amit a Samsung januárban jelentett be. Ez az egység 1/1,3 colos, 0,6 mikronos pixelmérettel dolgozik, és képes a pixeleket több lépésben összevonni, így például a 8K videókat egy köztes beállítás mellett tudja majd rögzíteni, ezáltal jobb érzékenységet elérve, mint amit az elődje tudott. A mobil PDAF és lézeres AF támogatással dolgozik, plusz az optikai stabilizátor is adott, de ezt már a többiek is tudják.

Galéria megnyitása

Csak a Galaxy S23 Ultrára jellemző még, hogy képes optikai szinten 10-szeres zoomra, ehhez egy periszkópos, stabilizátoros lencserendszert használ egy 10 megapixeles szenzorral karöltve. A masina a 100-szoros Space Zoomot is lehetővé teszi, és ebben az esetben a 10-szeres optikai zoom még 10-szeres digitális zoommal is társul, a lehető legjobb eredmény elérése érdekében pedig beveti a Samsung az MI Szuperfelbontás technológiát is, itt egy algoritmus fogja a felvételeket „tisztítani”.

A Galaxy S23 és az S23+ ugyanazt a kamerarendszert használja, és ezeknél egy 50 megapixeles képalkotó tölti be az elsődleges szerepet. Az egység Dual Pixel AF rendszert használ, és ebben az esetben egy 1/1,56 colos érzékelő került felhasználásra az optikai stabilizátoros lencserendszer mögött. Itt a képpontok összevonásával 2 mikronos pixelméret érhető el, míg a Galaxy S23 Ultránál 2,4 mikronról beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 Ultrának a fent említett két kamerán felül van még két kamerája, és ez a két kamera már ugyanúgy megtalálható a Galaxy S23 és S23+ modellek kelléktárában is. Van egy 10 megapixeles képalkotó, ami 3-szoros optikai zoomra képes, és mint eddig minden kamera a hátlapon, ez is kapott stabilizátort (OIS). A sort pedig egy ultraszéles látószögű megoldás zárja 12 MPixeles szenzorral, erről azt lehet tudni, hogy 1/2,55 colos, és képes Super Steady videózásra, valamint makrózásra a Dual Pixel AF támogatásnak hála.

Galéria megnyitása

A mobilok tudják két kamera képét egyszerre kezelni videózás közben, ebből eredően is jó partnernek bizonyulhatnak akár vlogoláskor. A Samsung bevetésre küldi az új Super HDR algoritmust, ami minden eddiginél jobb dinamikájú fotók és videók elkészítéséhez fog asszisztálni. Az éjszakai módot tökéletesítette a vállalat, és már külön lesz esti portrés opció is a kelléktárban. A rossz fényviszonyok mellett videók is sokkal jobbak lesznek, és hatékonyabban fog menni a videók közben a stabilizálás is.

Galéria megnyitása

Külön a Galaxy mobilok számára a Qualcomm egy emelt órajeles Snapdragon 8 Gen 2 chipet biztosít, ami 3,2 GHz helyett 3,36 GHz elérésére lesz képes. A Samsung nem jellemző, hogy arról beszél, hogy milyen extra hűtést használ, de itt megtette ezt is; vapor chambert alkalmaz a vállalat, hogy a keletkező hő a lehető leghatékonyabban legyen elvezetve, és hosszas terhelésnél is kiváló tempót tudjon nyújtani a készülék. Sok év után most először nincs Exynos chipet modell, Magyarországra is Qualcomm lapkával jönnek majd a gépek.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 és S23+ duónál „csak” 8 GB memória lesz választható, az S23 Ultra pedig 8 és 12 GB-os kivitelben is a boltokba fog kerülni. A Galaxy S23 elérhető lesz 128 és 256 GB tárhellyel (más piacokon 512 GB-os is megjelenhet), de a 128-as változatnál „csak” UFS 3.1-es a lapka, minden más esetben UFS 4.0 van már használatban. A Galaxy S23+ 256 és 512 GB-os kivitelben jön, az S23 Ultra pedig már 1 TB-tal is elérhető lesz a 256 és 512 gigás opciókon felül.

Az 5G ezekben a mobilokban már kötelező tartozékként van jelent, és akár a mmWave támogatással is lehet számolni, amiről sok más gyártó előszeretettel szokott megfeledkezni – még a csúcsgépekben is. Kiemelte a Samsung a Bluetooth 5.3 modul és a Wi-Fi 6E támogatás meglétét is, plusz a Galaxy S23 Ultra esetében adott az UWB is. A Samsung Wallet használathoz biztosított még a NFC chip is, no meg persze a fejlett A-GPS vevőről sem kell lemondani.

A készülékek Armor alumínium keretbe lettek foglalva, és a Gorilla Glass Victus 2 üveg védi a hátukat is. Soha ennyire nem voltak még ellenállók a Galaxy S okostelefonok, magától értetődő módon az IP68 előírásoknak megfelelő por- és vízállóság is biztosított a trió esetében. Azt is kiemelte a Samsung, hogy minden eddiginél több újrahasznosított anyagot használ a gyártás és csomagolás során. A termékek fekete, zöld, krémfehér és levendula színben kerülnek majd a boltokba, így mindenki megtalálhatja majd a számára ideális opciót.

Galéria megnyitása

Sztereó hangzással tudnak szolgálni a Galaxy S23 modellek kiviteltől függetlenül, és mindannyian USB 3.2 szabványnak megfelelő, C-típusú USB csatlakozóval rendelkeznek; ezen keresztül lehet a vezetékes fül- és fejhallgatókat is használatba venni, miután a 3,5 mm-es Jacknek nem jutott hely. A készülékek hangzását az AKG tökéletesítette, és az is elmondható, hogy 32 bites, 384 kHz-es hanganyagok lejátszásának sem lesz akadálya. Az ujjlenyomat-olvasót a képernyő mögött hordozzák a szerkezetek, és a Samsung ultrahangos érzékelőt használ.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 és az S23+ nagyobb telepet kapott, hogy hosszabb üzemidőt tudjon nyújtani. A legkisebb mobilba a Samsung ezúttal 3900 milliamperórás akkumulátort szerelt, az S23+ pedig egy 4700 mAh-s egységgel lett ellátva, miközben a Galaxy S23 Ultra esetében a vállalat megtartotta az 5000 mAh kapacitású telepet. A Galaxy S23 továbbra is csak 25 W-tal tölthető, míg a többieknél 45 W jelenti a plafont. A vezeték nélküli töltést mindegyik mobil 10 wattal tudja, és egyaránt képesek töltésmegosztásra is 4,5 W-tal.

A Samsung Galaxy S23 széria már előrendelhető és február 17-én indul a forgalmazása. Érdemes előrendelni a gépeket, mert ebben az esetben a vásárló eggyel nagyobb tárhellyel kapja meg a mobilt, mint amire befizet. A készülékek árazása az alábbiaknak megfelelően alakul Magyarországon:

  • Galaxy S23 8/128 GB – 410 ezer forint
  • Galaxy S23 8/256 GB – 440 ezer forint
  • Galaxy S23+ 8/256 GB – 525 ezer forint
  • Galaxy S23+ 8/512 GB – 575 ezer forint
  • Galaxy S23 Ultra 8/256 GB – 610 ezer forint
  • Galaxy S23 Ultra 12/512 GB – 690 ezer forint
  • Galaxy S23 Ultra 12/1 TB – 790 ezer forint

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére