Shop menü

KISZIVÁRGOTT AZ IS, HOGY MIT HOZ A ONE UI 5.1, BŐVEN LEHET CSEMEGÉZNI

A Samsung a Galaxy S23 szériával indítja el a One UI új verzióját is, és már lehet látni, hogy ez mit tartogat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott az is, hogy mit hoz a One UI 5.1, bőven lehet csemegézni

Az már megszokott, hogy egy-egy új Samsung okostelefon kapcsán elég sok információ kiszivárog, főleg akkor, ha az egy felsőkategóriás eszköz, mivel sokakat érdekel. De az, ami a Galaxy S23 szériával történt, teljesen példátlan. Már a szoftveres fejlesztésekre is napokkal a bemutató előtt fény derült, azt pedig rég lehet tudni, hogy nagyjából mit hoznak a gépek hardveres felépítés szempontjából.

Tavaly indította el a Samsung a One UI 5-öt, az új zászlóshajókkal együtt pedig érkezik a One UI 5.1, ami elérhető lesz több korábbi okostelefonra is. Erről már egy másik hírben volt alkalmunk korábban beszámolni. A One UI 5.1 sok változást hoz, és a kiszivárgott információk nagyon részletesen tárják fel a rendszer kiadási jegyzékét pontról pontra.

Ennek köszönhetően lehet például már most tudni, hogy előtérbe fog kerülni az Expert RAW alkalmazás, ami lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy kiváló minőségű felvételeket készítsenek, és ezeket utána az egyedi igényeiknek megfelelően pillanatok alatt ki is dolgozhatják. Ezen belül könnyebben hozzáférhetők lesznek a rutinos fotósok számára szükséges beállítási lehetőségek is. Szelfik készítésekor pedig pillanatok alatt lehet majd állítani a színárnyalatot is az effekteken belül.

Bevezeti a Samsung a megosztott családi albumokat, amiket 5 GB tárhellyel fog megtoldani gyárilag, és ezt persze lehetőség lesz bővíteni igény esetén. A megosztott albumokba összesen 6 családtagot, barátot lehet majd felvenni. A képek szerkesztésénél sok dolog egyszerűsödik, egyszerűbb lesz a kezelése például az árnyékok és a nemkívánatos tükröződések eltüntetésére szolgáló funkcióknak is. Egy gesztussal lehetőség lesz már a képekkel kapcsolatos információk elérésére, keresni is könnyebb lesz képeket már akár a rajtuk szereplő emberek neve alapján is. És átállítható lesz, hogy a képernyőmentések más mappába kerüljenek.

Galéria megnyitása

A Samsung is szeret mókázni a különböző matricákkal és hangulatjelekkel, ennek jegyében a One UI 5.1 több fejlesztést is hoz a kiterjesztett valóságon alapuló grafikák esetében. Lesznek új funkciók az AR Emoji és az AR Doodles esetében is. Bevezetésre kerül az új akkumulátor widget, ami egyszerűen ellenőrizhetővé teszi majd a mobil töltöttsége mellett a kapcsolódó eszközök állapotát is. Emellett pedig egy intuitívabb időjárás widget is jön.

Rengeteg újítás jön az előre beállítható akciók esetében. Automatikusan végrehajthatnak majd a mobilok egy sor különböző műveletet egy-egy beállításra vagy utasításra reagálva. Az „szkiptekbe” már beemelhető lesz akár a hangerő egyensúlyának változtatása, appok megnyitása, és így tovább. Érdekesség, hogy azt is meg lehet majd a One UI 5.1-től, hogy a mobilon a háttér is változzon a különböző profilmódok esetén, szóval a munka módban más lehet a háttér, mint a normál használat esetén.

A Samsung Notes szolgáltatásban erősít a vállalat kollaborációs lehetőséggel, és még szintén az együttműködési képességekre gyúrva egyszerűbb lesz a One UI-n belül sok ponton a megosztás. A Galaxy Book notebookokkal is hatékonyabban fog már üzemelni az rendszer, így egy egységesebb ökoszisztéma érzetét fogja kelteni a rendszer. A DeX is megint fejlődni fog, ezúttal a multitasking oldalán javít a vállalat a tervek szerint.

Arra is ráment a Samsung, hogy gyorsabban be lehessen állítani az új rendszert, ezáltal kényelmesebb lesz üzembe helyezni az új mobilokat is. Továbbá lesznek még olyan fejlesztések, amik egy-egy alkalmazáshoz kapcsolódnak, így például változni fog a tárcsázó és az időjárás is, valamint a Samsung saját böngészője is fejlesztéseknek néz elébe, jobb lesz a keresője.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére