Shop menü

SZINTE MINDEN KISZIVÁRGOTT A GALAXY S23 SZÉRIA KAPCSÁN, AZ ÁRAK IS

Napvilágot látott a hivatalos sajtóanyag, amiből jóformán minden kiderült, nem sok titkot tartogatnak már a készülékek innentől.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Szinte minden kiszivárgott a Galaxy S23 széria kapcsán, az árak is

A Samsung nem igazán tudta visszatartani a Galaxy S23 szériával kapcsolatos információkat eddig sem, de most aztán tényleg kiderült jóformán minden. Már szinte csak olyan szoftveres extrákról nem tudunk, amik nem derülnek ki a specifikációból, de például a kamerás módok sem maradtak titokban.

A Galaxy S23 6,1 colos képernyővel jön, az S23+ egy 6,6 colos panelt használ az S23 Ultra pedig egy 6,8 hüvelykes egységgel lép a színre, és ebben az esetben már akár 1750 nites fényerővel is számolhatunk. Minden mobil Dynamic AMOLED 2X technológiát használ majd, 120 Hz támogatással és HDR10+ minősítéssel karöltve. A csúcsmodell Quad HD+ felbontással fog szolgálni, a kisebb gépeknél pedig a Full HD+ minőség maradt. Az új Gorilla Glass Victus üveg fogja a képernyőket oltalmazni.

Galéria megnyitása

Azzal egészen biztos, hogy nem árulunk el titkot, hogy az Android 13 operációs rendszer lesz jelen az okostelefonokon. Ezen a fronton az újítást a One UI 5.1 grafikus felhasználói felület jelenti majd. Hogy ez pontosan milyen fejlesztésekkel fog szolgálni, az még többnyire titok maradt – egyelőre.

Galéria megnyitása

Mindhárom készülék 12 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik majd, ami PDAF támogatással üzemel, és a látószöge a főkameráéhoz hasonló lesz. Támogatott itt a 4K Ultra HD videózás is, és van HDR10+ opció, plusz megoldható, hogy a hátsó és az első kamera egyszerre vegyen fel nagy felbontású videót.

A Galaxy S23 Ultra 200 MPixeles főkamerával szolgál majd, miközben a többieknél marad 50 megapixeles az elsődleges képalkotó. Az optikai képstabilizálás itt már kötelező kellék, mint ahogy a fejlett autofókusz rendszer is. Mindegyik Galaxy S23 szériás készüléknek 12 megapixeles, ultraszéles látószögű kamera jutott, de jelen állás szerint csak az S23 Ultra lesz, ahol makrózást is meg lehet ezzel oldani, mert képes automatikus fókuszálásra, a többiek ezt nem tudják.

Galéria megnyitása

A széria mindegyik tagját felszereli a Samsung 3-szoros optikai zoomra lehetőséget nyújtó kamerával is, melynek egy 10 MPixeles alapot biztosít a vállalat. Ez az egység is optikai stabilizátoros. A Galaxy S23 Ultra pedig még egy negyedik kamerával is rendelkezni fog, ami 10-szeres optikai zoomról gondoskodik már, ezáltal nagyon távoli témákat is képes megörökíteni. Ez a kamera is 10 MPixeles és rendelkezik optikai stabilizátorral a periszkópos kialakítású lencserendszere.

Galéria megnyitása

A készülékek képesek lesznek 8K Ultra HD videókat rögzíteni sztereó hangzással. A Galaxy S23 széria tagjai fejlettebb HDR támogatással jönnek, jobb felvételeket fognak készíteni sötétben a felmenőiknél, és egy sor MI alapú képjavító lesz elérhető. A videósoknak pedig lesz egy professzionális mód is, amiben több beállítási lehetőséghez férnek hozzá.

A Snapdragon 8 Gen 2 chip dolgozik majd a gépekben, és magasabb órajellel lehet számolni, de lehet, hogy ez csak a Galaxy S23 Ultra kiváltsága lesz. A gyári 3,2 GHz helyett az elsődleges processzormag 3,36 GHz-ig is skálázódhat. Az S23 Ultra elérhető lesz 8 és 12 GB RAM-mal is, miközben az S23 és az S23+ csak 8 GB memóriát fog kínálni minden konfigurációban, és a csúcsmodellnél az 1 TB-os tárhely is választható lesz. A mobilok szolgálni fognak 5G támogatással, és minden egyébbel, amit megszokhattunk már. Újítás lesz a Bluetooth 5.3 modul megjelenése, és az S23 Ultra szolgálni fog UWB-vel is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

A készülékek képernyő mögé rejtett ujjlenyomat-olvasót vonultatnak majd fel, ultrahangos szenzort fognak használni. Támogatják majd a Samsung DeX funkció legújabb kivitelét, és vezeték nélküli DeX opcióval is lehet itt számolni. Biztosítják majd a masinák a Bixby asszisztens szolgáltatást is. Sztereó hangszóró lesz az új SGS-ekben, aminek a hangzását az AKG mérnökei hangolják a lehető legjobbra.

Galéria megnyitása

A teljes sorozat IP68 minősítéssel rendelkezik majd, szóval bírni fogják a vizet. A Galaxy S23 Ultrának lesz tolla, és ezt sem fogja meghatni a víz, és nagyon alacsony késleltetéssel fog üzemelni. Alumínium keretbe lesznek foglalva a szerkezetek, ami kiválóan ellenáll majd a karcoknak. Fekete, lila, arany és zöld színben lesznek elérhetőek a gépek a kiszivárgott információk szerint. Az S23 Ultra 233 grammot nyom majd, az S23+ 195 gramm lesz, az S23 pedig csak 167 grammosnak ígérkezik. A kisebb gépek mindössze 7,6 milliméter vastagok, a zászlóshajó pedig 8,9 milliméterre emelkedik majd ki a síkból.

Galéria megnyitása

A Galaxy S22 nagyon gyenge volt üzemidőben, és a Samsung éppen ezért a Galaxy S23 és S23+ modelleket már egy kövérebb teleppel látta el. A vállalat ezúttal 3900, 4700 és 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátorokat fog használni. A Galaxy S23 esetében marad a 25 wattos gyorstöltés, a többieket pedig 45 wattos teljesítménnyel lehet majd táplálni. A vezeték nélküli töltés a trió mindegyik tagja tudni fogja 10 wattal, és a töltésmegosztásra is képesek 4,5 wattal.

A Galaxy S23 800 dollárról indul majd, a Galaxy S23+ 1000 dollárba fog kerülni, a Galaxy S23 Ultra neve mellett pedig 1200 dolláros árcédula szerepelhet majd jelen állás szerint. Ezek az információk a Verizontól szivárogtak ki.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére