Shop menü

1080P 480 HZ-ES ÉS 2160P 240 HZ-ES ÜZEMMÓDOT IS TÁMOGAT AZ ÚJ LG OLED GAMER MONITOR, A VILÁGON ELSŐKÉNT

Az LG csapata összesen 6 új OLED monitorral készül a jövő évi CES-re, amelyek között egy igen-igen érdekes példány is lapul.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
1080p 480 Hz-es és 2160p 240 Hz-es üzemmódot is támogat az új LG OLED gamer monitor, a világon elsőként

Az LG több új OLED alapú gamer monitort is bemutat a következő év elején, a CES 2024 alkalmával, ám a hatosfogatban lesz egy igazi különlegesség is, egy olyan gamer monitor, amelynél az aktuális felbontás és a hozzá tartozó képfrissítési ráta választható lesz, méghozzá két opció közül.

Galéria megnyitása

Az LG illetékesei az új fejlesztést Dual-Hz n névvel emlegetik, és ez nagyon jól szemlélteti is, miről van szó. A 32GS95UE típusjelzéssel ellátott OLED gamer monitor 32 hüvelykes kijelzője alapvetően 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel, amihez 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul, de opcionálisan akár 1920 x 1080 pixeles natív felbontást és 480 Hz-es maximális képfrissítési rátát is választhatunk. A két mód között egyszerűen, egy gyorsgombbal lehet váltani, természetesen attól függően, az éppen aktuális játék melyik üzemmódból profitálhat inkább. Az ajánlás szerint a sztori-alapú játékok esetében az UHD felbontás és a 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta, míg a gyors mozgásokkal tarkított FPS játékoknál már az 1080p-s felbontás és a 480 Hz-es maximális képfrissítési ráta lehet a jó választás. Utóbbi különösen az eSport címeknél jöhet jól.

Galéria megnyitása

Ez a monitor tükröződés-gátló bevonattal ellátott panelt kap, ami 16:9-es képaránnyal rendelkezik és 98,5%-ban képes lefedni a DCI-P3-as színteret, azaz színhűség terén is kiválónak ígérkezik. A VESA DisplayHDR True Black 400-as tanúsítvány alapján a HDR tartalmak fogyasztásának sem lesz akadálya, míg a dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta szerelmeseit G-Sync Compatible és AMD FreeSync Premium Pro támogatás várja. Az új monitor két darab HDMI 2.1-es és egy DispalyPort 1.4-es videó bemenetet kapott, valamint egy DTS HeadPhone:X támogatással ellátott fejhallgató csatlakozó is jelen lesz rajta. Az alapvető hangzásról Pixel Sound technológiával kiegészített sztereó hangszórók gondoskodnak, valamint egy mélysugárzó is lapul majd a házban. A gyári állvány jóvoltából testreszabható lesz a kijelző, azt ugyanis dönthetjük, elforgathatjuk, pivot módba állíthatjuk, valamint magasságát is módosíthatjuk.

Galéria megnyitása

A különleges Dual-Hz monitor mellett további 5 termék is érkezik az LG kínálatába, amelyek között négy darab ívelt kijelzős, 800R hajlítási sugárral ellátott megoldás is jelen van a 34 hüvelykestől egészen a 44,5 hüvelykes képátlóig. Az ötödik monitor sík kijelzővel és 26,5 hüvelykes képátlóval érkezik, ez egy 2560 y 1440 pixeles felbontással felvértezett megoldás lesz. Ahogy az a gyártói táblázatokból is kiderül, elég sok téren lesz átfedés a kínálat új szereplői között.

Galéria megnyitása

Az LG 2024-es OLED gamer monitor kínálata a CES 2024 alkalmával is megcsodálható lesz, a termékek forgalmazása valamikor jövőre indulhat meg. Árakról egyelőre nem esett szó, de néhány hét múlva erre is fény derülhet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére