100 MPixeles mobillal készül a Lenovo

100 MPixeles mobillal készül a Lenovo

A Lenovo lehet a világon az első, aki olyan okostelefonnal rukkol elő, ami 100 megapixeles fényképek készítésére lesz alkalmas. Egy fejlesztés alatt álló Z6 Pro kaphatja majd meg a különleges képalkotót, de egyelőre túl sok részletet ezzel kapcsolatban nem lehet tudni.

A Qualcomm egyik szakembere, Judd Heape nemrégiben elhintette, hogy idén biztosan jön olyan mobilba integrált kamera, ami 64 megapixeles fotók készítését teszi majd lehetővé, de még ott sem lesz megállás, és a 100 megapixelt is elérhetik (vagy át is léphetik) a maroknyi eszközök. Heape arról nem tett említést, hogy melyik gyártó nevéhez kapcsolódhat majd az elsőség ezen a fronton, de a Lenovo most bejelentkezett erre a címre.

A vállalat már többször is közzétett olyan előzeteseket az elmúlt hetekben, amikben utalt a Z6 Pro okostelefon érkezésére, és legfrissebb Lenovo Z6 Pro előzetes mellett egy olyan címke is megjelent a leírásban, ami egészen egyértelmű utalást jelent arra vonatkozóan, hogy a mobillal 100 megapixeles képeket lehet majd készíteni. Ráadásul ezt az információmorzsát a vállalat egyik vezetője, Chang Cheng osztotta meg a közösségi oldalán (Weibo).

Tavaly a Samsung és a Sony is előrukkolt olyan képérzékelővel, ami 48 megapixeles natív felbontásra volt képes, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 100 MPixeles kamerát milyen alapra építkezve lesz képes létrehozni a Lenovo. Mivel egyelőre semmilyen konkrétumot nem lehet tudni azon túl, hogy a készüléke szinte biztosan képes lesz ultramagas felbontású képeket lőni, az sem zárható ki, hogy a tervezők nem a megszokott módon oldják majd ezt meg első körben, hanem szupermintavételezéssel (több fotót készít egyidejűleg, és ezeket dolgozza össze a másodperc tört része alatt egy részletesebb felvétellé). Az Oppo (Find 7) ilyen technikával már öt évvel ezelőtt tudott kiváló minőségű 50 MPixeles fotókat készíteni, és mostanra sokat fejlődtek a hardverek, szóval minden bizonnyal megoldható lenne hasonló módszerrel a 100 megapixeles képek alkotása.

Galéria megnyitása

A Lenovo Z6 Pro megjelenésének az időpontjával kapcsolatban semmi biztosan nem tudunk, de  valamikor a második negyedévben kerülhet reflektorfénybe. Egy korábbi előzetes alapján a videózás tekintetében is lesz valamilyen különleges képessége az érkező zászlóshajónak; a „Hyper Video” névre hallgató funkcióról viszont szintén nem áll módunkban konkrétumokat kiemelni, mert részletekről ebben az esetben sem esett szó. Az viszont biztos, hogy a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerchipet vonultatja fel a gépezet, és akár 12 GB-nyi RAM-mal is elérhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap