1 TB-os microSD-t mutatott be a Micron (is)

1 TB-os microSD-t mutatott be a Micron (is)

Korábban nem voltak még 1 TB-os kapacitású memóriakártyák microSD formátumban, a Mobil Világkongresszuson azonban kettő gyártó is leplezett ilyen terméket. A SanDisk által kamerák kereszttüzébe állított megoldásról már korábban beszámoltunk, most pedig a Micron gondozásában született termékkel ismerkedhetünk meg részletesen.

A Micron a c200 szérián belül indította el az 1 terabájtos memóriakártyáját. A vállalat hivatalos közleményéből kiderült, hogy ennek a terméknek a létrejötte már a vállalat által fejlesztett, 96 rétegű 3D QLC NAND Flash technológiának köszönhető, ezt alkalmazva sikerült minden korábbinál nagyobb sűrűségű adattárolót alkotni a körömnyi megoldás számára. Az újdonság UHS-I interfészt használ, és SD Speed Class 3 (U3) besorolással rendelkezik, ami már előre vetíti, hogy nemcsak a kapacitással, hanem a tempóval sem lesz probléma. Az olvasási műveletek során 100 MB/s-os sebességet tud majd elérni az eszköz, írásnál pedig másodpercenként 95 MB-nyi adatot lesz képes megmozgatni.

Galéria megnyitása

A már megszokott Class 10 jelölés mellett érdemes kiemelni, hogy rendelkezik Video Speed Class 30 (V30) minősítéssel a memóriakártya. Ez azt jelenti, hogy bármilyen körülmények között képes lesz folyamatos 30 MB/s-os írási sebességet biztosítani. Ennél is érdekesebb, hogy az Application Performance Class 2-höz köthető A2 piktogram is felkerült a Micron c200 1TB-ra, ez pedig arról tanúskodik, hogy a mobilokban kifejezetten alkalmas lesz arra is, hogy alkalmazások legyenek rá telepítve. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan milyen minimális véletlenszerű olvasási és írási IOPS teljesítményre képes az egység, de az biztos, hogy olvasásnál tudja a 4000 IOPS értéket, írásnál pedig legalább 2000 IOPS-os eredményt mutathat fel, hiszen ennyi kell a fenti minősítés megszerzéséhez.

A Micron úgy véli, hogy ez a memóriakártya szinte bármilyen támogatást nyújtó környezetben felhasználható lesz, a sebesség és a tárkapacitás sem korlátozza a lehetőségekben. Okostelefonokban, drónokban, fényképezőkben vagy kézi konzolokban is jó szolgálatot tehet. És egészen széles hőmérsékleti viszonyok között tud megbízhatóan teljesíteni, ugyanis még -25 és 85 fokban is működőképes marad, az adatokat pedig -40 fokos hidegben is megőrzi.

A Micron egyébként világelsőnek harangozta be az 1 TB-os microSD kártyáját, szóval hidegzuhanyként érhette, hogy a SanDisk is előrukkolt egy ilyen megoldással az MWC-n, ráadásul a konkurens összességében jobb tempót nyújt, mert bár írni csak 90 MB/s-mal lehet, de az olvasás során 160 MB/s-ra képes.

A Micron c200 1TB microSDXC UHS-I a jelenlegi tervek szerint valamikor a második negyedévben fog a boltokba kerülni, de azt még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni. Az árról annyit mondott a vállalat, hogy versenyképesen fogják meghatározni, szóval nem kell meglepődni, ha ugyanúgy 450 dollárba kerül majd, mint a SanDisk terméke – legalább drágább valószínűleg nem lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap