Itt a világ leggyorsabb 1 TB-os microSD memóriakártyája

Itt a világ leggyorsabb 1 TB-os microSD memóriakártyája

A microSD memóriakártyák piacán az 1 TB-os modellek még mindig igazi különlegességeknek számítanak, igaz, ha nagyon lassan is, de kezdenek maguknak teret hódítani. A kínálat április folyamán egy újabb modellel bővül, hála a Western Digital kötelékébe tartozó SanDisknek, ugyanis a vállalat éppen most, a Mobile World Congress idején rántotta le a leplet az eddigi leggyorsabb 1 TB-os modellről. Az 1 TB-os újdonság, illetve 512 GB-os társa is ugyanazt a teljesítmény szintet nyútja, mint a korábban bemutatott 400 GB-os csúcsmodell.

A szóban forgó memóriakártya UHS-I csatolót használ és microSDX formátumú megoldásnak minősül, adattároló kapacitása 1 TB, de érkezik egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező, 512 GB-os kapacitással rendelkező modell is. Az 1 TB-os újdonság a gyártó állítása szerint 160 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 90 MB/s-os maximális folyamatos írási sebesség elérésére képes, így kiválóan alkalmas a több kamerával rendelkező mobilokhoz, de a drónokhoz és az akciókamerákhoz is használhatjuk, akár 4K-s fotók, sorozatfotók, illetve videók készítésére is. Sebességosztályok terén az SD Speed Slass 3 (U3), illetve a Video Speed Class 30 (V30) minősítést egyaránt kiérdemelte a két friss memóriakártya.

A termékek Application Performance Class A2 sebességosztályba tartoznak, vagyis alkalmazások futtatására is gond nélkül bevethetőek. Hogy utóbbi mit jelent pontosan? Azt, hogy az új memóriakártyáklegalább 4000 IOPS-os minimális véletlenszerű olvasási, illetve 2000 IOPS-os minimális véletlenszerű írási teljesítményre képesek, azaz jelentősen gyorsabbak, mint A1-es osztályú társaik,ahol még sorrendben 1500, illetve 500 IOPS-os teljesítménnyel kellett beérnünk. Ahogy az A1-es, úgy az A2-es osztályú memóriakártyák esetében is garantált a 10 MB/s-os folyamatos minimális írási sebesség.

Mind a két új modell vízálló, széles hőmérséklet-tartományon belül működnek, de az ütéseknek és a röntgennek is ellenállnak – utóbbi a repülőtéri csomag-átvizsgálás esetén jöhet jól. A SanDisk Extreme UHS-I sorozatot erősítő 1 TB-os és 512 GB-os memóriakártyák már előrendelhetőek, kereskedelmi forgalomban azonban majd csak április folyamán jelennek meg. Az 1 TB-os csúcsmodellért 449,99 dollárt, 512 GB-os társáért pedig 199,99 dollárt kérnek majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap