Shop menü

ÉRDEKESSÉG: FILCTOLLAL DOLGOZÓ LEGO NYOMTATÓ

A sok-sok Computex-es újdonság mellett egy könnyed témával is jelentkezünk, ami talán sokaknak mosolyt csal majd az arcára, főleg akkor, ha az illető gyerekkorában rajongott a Lego-ért. A B3ta fórum egyik ügyes fórumozója lego építőkockák, elektromos alkatrészek és néhány elektromotor felhasználásával egy ötletes kis nyomtatót készített, amely annak ellenére, hogy egy egyszerű filctollal dolgozik, meglepő részletességgel rajzol.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Érdekesség: filctollal dolgozó Lego nyomtató

A sok-sok Computex-es újdonság mellett egy könnyed témával is jelentkezünk, ami talán sokaknak mosolyt csal majd az arcára, főleg akkor, ha az illető gyerekkorában rajongott a Lego-ért. A B3ta fórum egyik ügyes fórumozója lego építőkockák, vezérlő elektronika és néhány elektromotor felhasználásával egy ötletes kis nyomtatót készített, amely annak ellenére, hogy egy egyszerű filctollal dolgozik, meglepő részletességgel rajzol.

Galéria megnyitása

A horseattack becenévre hallgató fórumozó saját kezűleg tervezte meg a szerkezetet, beleértve a vezérlők programozását, és a különböző, elektronikával kapcsolatos feladatokat is saját maga végezte el. A kis szerkezet USB interfész segítségével kapcsolódik a rendszerhez, ami jelen esetben egy Apple iMac konfiguráció volt. A bemutató videón – ami lent tekinthető meg – a szerkezet egy „Hello World” feliratot és egy ló alakot rajzol a papírra. A 75 DPI-s maximális felbontás mellett dolgozó szerkezet a mai nyomtatókhoz képest igen lassú, de nem is a sebesség a fontos, hanem az, hogy sikerült saját kezűleg, házilag elkészíteni a szerkezetet, ami mellesleg igen ötletesre sikeredett. Ennél a nyomtatónál biztosan nem kapunk majd „alacsony tintaszint” miatt értesítést: ha a filctoll kifogy, pótolhatjuk egy másikkal. További érdekesség, hogy Lego-ból már készült egy a fentinél sokkal profibb, Bluetooth-os kapcsolatot használó nyomtató is.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére