ZTE: ilyen lehet a csuklón hordható okostelefon

A Nubia-α koncepció megmutatja, miként valósulhat majd meg az első mobil, ami okosóra formába viselhető.

ZTE: ilyen lehet a csuklón hordható okostelefon

A ZTE zászlaja alá tartozó Nubiának nem jelent meg új okostelefonja az IFA-n, de a vállalat bemutatott egy nagyon érdekes koncepciót. Egy olyan viselhető kiegészítőről van szó, ami egy mobilhoz közelít a képességei alapján, de mégis okosóraként lehet viselni a csuklóra szegezve.

A Nubia-α bemutatására szolgáló rövid videó részletekbe nem igazán bocsátkozik, de nagyon sok dolog kiolvasható a képsorokból. A szerkezet lelkét egy flexibilis, OLED technológiás kijelző adja, melynek köszönhetően a szíj egy részén is végig fut a panel. Jövőre több gyártónak a kínálatában is megjelenhet olyan mobil, aminek összehajtható kijelzője lesz, a Nubia-α pedig ugyanilyen egységet szeretne alkalmazni, csak más formában, szóval ez a része a víziónak már nem is tűnik olyan távolinak. A videó főszereplőjén több fizikai gombot is meg lehet figyelni, látható továbbá rajta a mikrofon bemente és a kamera is jól kivehető, szóval fotózási és videohívási lehetőséget is biztosíthatna a Nubia-α.

Galéria megnyitása

Természetesen a különféle alkalmazásokban sem lenne hiány. A Nubia-α koncepción olyan alapvető applikációk bukkannak fel a videóban, mint a zenelejátszó, a tárcsázó, a névjegyzék, az időjárási információval szolgáló program, a fitnesz adatokat gyűjtő megoldás, valamint a telefonkereső is. Ez utóbbiból kiindulva azért a Nubia-α nem egy olyan termék még, amit úgy vizionálnak a kínaiak, hogy teljesen kiváltja majd az okostelefont. Talán nincs benne integrált hálózati modem a koncepció szerint, hanem csak Wi-Fi-vel és Bluetooth modullal, esetleg még GPS vevővel rendelkezik.

Az óra teljesen fémszíjas, egy nagyon kifinomult, szépen kidolgozott megoldásról beszélhetünk ezen a téren. Arról nem szólt a fáma, hogy a belbecs milyen rendszerchipet rejthet, de mivel itt nagyon alacsony fogyasztás mellett kellene üzemelnie a szerkezetnek, így valószínűleg egy viselhető kiegészítők számára létrehozott hardvert foglalna keretbe. A Nubia-α hátoldalán a pulzusmérő található, illetve az a felület, ahova a töltőnek kell csatlakoznia. Szóval attól függetlenül, hogy egy igazán jövőbe mutató koncepcióról van szó, nem vezeték nélküli töltést képeltek el ebben az esetben a tervezők.

A Nubia-α pontosan ilyen formában aligha fog megvalósulni a ZTE zászlaja alatt, de több mint valószínű, hogy a jövőben lesznek majd olyan szerkezetek, melyek hasonlítani fognak néhány dologban ehhez a koncepcióhoz. A hajlékony kijelzős eszközök jövőre fognak megjelenni, és az ilyen panelek terjedése minden bizonnyal a viselhető kiegészítőket is érintik majd. Talán 2019-ben már valamilyen működő eszközzel is elő fog állni a Nubia.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap