"Zöld lámpát" kap a Black Mesa projekt

A rajongók által készített Black Mesa benne lesz az első 10 játékban, amit a Valve elfogadott az új közösségi értékelő portálján, vagyis a Steam Greenlight-on.

"Zöld lámpát" kap a Black Mesa projekt

A rajongók által készített Black Mesa benne lesz az első 10 játékban, amit a Valve elfogadott az új közösségi értékelő portálján, vagyis a Steam Greenlight-on. Többek között ott lesz a sandbox túlélő játék a Project Zomboid, valamint a point-and-click McPixel is.

A lista további szeplői: a rémisztő Half-Life mod, a Cry of Fear, a gyönyörű felfedezős játék a Dream, a free-to-play online lövöldözős a Heroes&Generals, a középkori RPG, vagyis a Kenshi, a Half-Life 2 zombis mod, a No More Room in Hell, a sci-fi túlélő horror Routine és a városépítős RPG mash-up, a Towns.

"A felsorolt játékok köré gyűlt Steames közösség, egyértelművé tette a választást a Greenlight megjelenésével érkező induló címekről" - nyilatkozta Anna Sweet a cég blogján. "Az indulás óta több száz címet adtak be, minden nappal egyre több érkezik. Remélhetően hamarosan további címeket is bejelentünk a Steam Greenlighton keresztül."

A kicsit nehézkes indulás után, ez a siker most egy fontos következő lépés a szolgáltatás életében. A kezdeti visszaigazoló eszközök hiánya azt eredményezte, hogy elárasztották hamis játékokkal és szerzői jogokat sértő címekkel a szolgáltatást. A Valve így arra volt kényszerülve, hogy kitiltsa ezek felrakóit és 100 dolláros büntetést szabjon ki rájuk, amit aztán a 'Child's Play' jótékonysági szervezetnek adományoztak.

A sikeres Steam Greenlight játékok hamarosan felkerülnek a rendszerbe, fejlesztőik pedig hálásak klikkelőiknek, hogy mindezt lehetővé tették számukra. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward