Yakuza: Of The End - váratlan meglepetés

Yakuza shooter egy új közönségnek… zombikkal? Fura, de igaz.

Yakuza: Of The End - váratlan meglepetés

A Yakuza: Of The End olyasmi, amire nem igazán számított senki, és akkor még finoman fogalmaztunk. A fejlesztők szembementek a Yakuza sorozat hagyományaival és az eddig realisztikus Tokiót lecserélték egy zombikkal teli Kamurocho-ra, mert az elvileg jó nekünk. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, az Of The End egy shooter lett.

Az alaptörténet az, hogy a várost elárasztották a zombik, ezért a japán hadsereg lezárja azt, magukra hagyva a túlélőket. Négy gengszter az eddigi Yakuza játékokból (köztük a főszereplő Kazumával) úgy dönt, hogy nem szeretne főfogás lenni az étlapon, és felveszi a harcot az élőhalottak hordáival. Hogy azért egy kicsit komplikálják a helyzetet a játékban, Kazuma fogadott lányát elrabolják, de kb. ennyit tudunk a sztoriból. Az eddigi „Heat Action” kivégző mozdulatokat leváltják a „Heat Snipe” lövések, amik nagy pontossággal leadott lövések és így a hatás is garantált. A videókban ezekből látni párat, ahogy az is kiderül, hogy mindegyik karakternek van egy-egy fegyvertípusa, amit használ. A négy karakter mellé még lehetőségünk lesz felvenni partnereket is (akár hoszteszeket is a helyi klubokból), akiket Gary kiképzőtáborában gyúrhatunk majd ki.

A TGS-en a játék producere Masayoshi Kikuchi azt mondta, hogy ki akartak próbálni a Yakuza univerzummal több játékstílust is. Ennek az egyik végeredménye a végül csak japánban kidobott Kenzan lett, a másik a most bemutatott Of The End. Masayoshi szerint így még több embert vonzhatnak a Yakuza játékokhoz, például úgy, hogy ha valaki szereti a zombis shootereket, akkor játszik ezzel, realizálja, hogy a benne lévő lányok és helyszínek zombik nélkül is bejönnének neki, és kipróbálja valamelyik másik Yakuzát. Érdekes elgondolás, de kérdéses, hogy a sorozat _jelenlegi_ rajongói mit szólnak majd ehhez az egészhez.

A bemutatkozó trailer mellett jött egy jó hosszú gameplay trailer is, aminek az elején kiderül, hogy szép nagy választék lesz mini-játékokból (a karaokés rész végignézéséért veszélyességi pótlék járna) és cicababákból, de ami a lényeg és a videó nagy részét kiteszi az a hentelés. Itt mindenki lő mindenre ami mozog és akár egy kicsit is hörög vagy azt mondja: braiiiins…

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward