Xiaomi: Jönnek az LPDDR5-ös mobilok

Xiaomi: Jönnek az LPDDR5-ös mobilok

Lu Weibing, aki kiemelt pozíciót tölt be a Xiaominál, és irányítja a Redmi almárkát, arról beszélt a napokban egy közösségi oldalon tett bejegyzésében, hogy nem kell már sokáig várni arra, hogy megjelenjenek az első LPDDR5 memóriamodullal szerelt mobilok.

Weibing arról beszélt, hogy 2020 első negyedévében már kereskedelmi forgalomba kerülnek majd az első kész termékek. Ami annak fényében egyébként nem különösebben meglepő, hogy a Samsung már idén júliusban bejelentette, hogy elkezdte a 1x-nanométeres osztályú gyártási eljárással az első LPDDR5 egységeknek az előállítását. A dél-koreai alakulat 12 Gb-es kivitelben kezdte el az új generációs megoldás termelését.

Érdekesség, hogy egyebek mellett arra is kitért Lu Weibing a bejegyzésében, hogy az 5G érában az LPDDR4X memóriák használatának már nincs helye a zászlóshajókban. Ebből pedig arra a következtetésre juthatunk, hogy a Xiaomi Mi 10 esetében már LPDRR5 lesz bevetve. Ennek az okostelefonnak a kapcsán a vállalat már azt is megerősítette hivatalosan, hogy a Qualcomm Snapdragon 865 mobilplatformra fog épülni.

Galéria megnyitása

A Redmi K30 már januárban 5G támogatással fog pályára lépni, és néhányan Lu Weibing szavaiból kiindulva arra számítanak, hogy már ebben is LPDDR5 RAM bukkanhat majd fel a friss fejlesztésnek számító Snapdragon 765 mobilplatform mellett. Erre azonban véleményünk szerint viszonylag kicsi az esély, Weibing egyértelműen egy csúcsmodellre utal az LPDRR5 bevetése kapcsán.

A Xiaomi mellett valószínűleg több nagy gyártó is az LPDDR5 modulok használata mellett fogja letenni a voksát. Élen a Samsunggal, aki ugyebár házon belül szolgálhatja majd ki ilyen modulokkal a Galaxy S-széria soron következő generációját. A Qualcomm a Snapdragon 865 mobilplatform tervezésekor egyébként már eleve azzal kalkulált, hogy az LPDRR5 használatát fogják a gyártók preferálni.

Az LPDDR5 lapkák nagyjából 30 százalékkal gyorsabbak lehetnek majd a jelenleg használatod LPDRR4x egységeknél. Itt már akár 51,2 GB/s-os sávszélesség is elérhető lesz a mobilokkal, ami új lehetőségeket teremthet. És megfelelő körülmények között akár 45%-kal hatékonyabb is lehet az LPDDR5 az elődjénél. Eleve alacsonyabb feszültségen üzemelhet ez (1,05 V), amiből rögtön hasznot tud húzni a fogyasztást tekintve. Az átállás így az üzemidőre is jó hatással lehet a csúcsmodellek körében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap