Xeon processzort kaptak a legújabb Zotac Mini PC-k

A gyártó a kompakt munkaállomást kereső vásárlóknak szeretett volna kedvezni legújabb termékeivel.

Xeon processzort kaptak a legújabb Zotac Mini PC-k

A Zotac a gamerek helyett most a kompakt munkaállomásra vágyó felhasználókat szólítja meg legújabb termékeivel, a ZOBOX QX sorozat tagjaival, amelyek Xeon processzorral, illetve Quadro sorozatú videokártyával rendelkeznek. Alapok terén mind a QX3P3000, mind pedig a QX3P5000 ugyanazt kínálja: egy 225 x 203 milliméteres alapterületű házat, amelyben speciális alaplap foglal helyet, benne egy Xeon E2136-os processzorral. A szóban forgó központi egység 6 maggal és 12 szállal dolgozhat, méghozzá 3,3 GHz-es alap- és 4,5 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen.

Galéria megnyitása

A processzor mellé két darab So-DIMM memóriafoglalat jár, ezekben maximum 64 GB-nyi DDR4-2666 MHz-es rendszermemória fér, természetesen akár ECC támogatással ellátott kivitelben is. Az adatok tárolásáról egy M.2-22110-es slot gondoskodik, amiben PCI Express 3.0 x4-es, illetve SATA 6 Gbps-os SSD kártya egyaránt helyet kaphat. Ez a slot a 2242-es, 2260-as és 2280-as SSD kártyákat is fogadja. Aki klasszikus meghajtóban gondolkodik, egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os HDD-t vagy SSD-t is beszerelhet a házba.

Galéria megnyitása

A Q3XP3000-es modell esetében egy 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Nvidia Quadro P3000-es videokártyát kapunk, ami 75 W-os TDP kerettel rendelkezi. Ezzel szemben a Q3XP5000-es változat fedélzetén már egy sokkal nagyobb teljesítményű, Quadro P5000 típusú videokártya teljesít szolgálatot, am már 16 GB-nyi GDDR5X fedélzeti memóriát kapott, TDP kerete pedig 180 W.

Galéria megnyitása

A nagyméretű szellőzőfelületekkel ellátott ház előlapjára egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasó, valamint egy USB 3.1 Type-C és egy USB 3.1 Tpye-A  port került a szokásos audió kimenetekkel együtt. A hátlap négy darab USB 3.1 Type-A portot egy Gigabites és egy 2,5 Gb-es RJ-45-ös csatlakozót, valamint négy darab HDMI 2.0-s videó kimenetet, illetve ez Thunderbolt 3-as USB-C portot rejt. Utóbbi a hivatalos leírás szerint csak adatátvitelre használható. kijelző meghajtására nem. Ezeken felül mindkét rendszer kapott egy 802.11ac támogatással ellátott Killer AC1650-es modult is, ami extraként még Bluetooth 5 támogatást is nyújt.

Galéria megnyitása

Az aktív hűtéssel ellátott újdonságok mellé 330 W-os külső tápadaptert is mellékelnek, ám mivel barebone, azaz félkész rendszerekről van szó, a rendszermemória, az adattároló(k), illetve az operációs rendszer beszerzése külön feladat lesz.

A Zotac újdonságai rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, árakról azonban nem esett szó

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap