Xbox GamesCom 2014 sajtókonferencia összefoglaló

Évek óta először tartott sajtókonferenciát a Microsoft a GamesComon. Habár stabil címekkel készül a kiadó, sok meglepetés nem volt.

Xbox GamesCom 2014 sajtókonferencia összefoglaló

A műsort meglepő módon az Assassin's Creed Unity nyitotta egy új előzetessel. A kissé meghatóra, lassabbra vett trailer Párizs közel sem idilli utcáit mutatja, melyen főhősünk, Arno rendkívül könnyeden röppen végig. A látótávolság, a részletesség és a tömegek mérete továbbra is döbbenetesnek tűnik, bár mintha a grafika minősége némileg romlott volna - mondjuk erre az agyontömörített trailer alapján nem mernék mérget venni.

Gregor Bieler, az Xbox németországi vezetője foglalta el a színpadot, és egy jelentős ideig németül beszélt, felhozva azt is, hogy Németország nyerte meg a foci világbajnokságot, majd a színpadra hívta Phil Spencert, az Xbox fejesét. Spencer kiemeli, hogy ősszel 29 új régióba érkezik az Xbox One, és továbbra is tartja, hogy az Xbox One a legjobb platform a játékra - ezt ősszel bizonyítják majd az AAA-kategóriás exkluzívok és third-party játékok.

Ha már Németország, és foci, Spencer újra elmondta, hogy a FIFA 15-ben az Ultimate Teamen belül a Legends exkluzív lesz Xbox One-on. Szeptember 15-én érkezik egy új bundle is, melyhez hozzácsomagolják a játékot. A biztonság kedvéért David Rutter, az EA Sports európai vezetője is színpadra lép, hogy beszéljen egy kicsit a legendákról, akik majd a Legends módba kerülnek. Peter Schmeichel, a Manchester és a dán válogatott legendáját hívja fel a színpadra, aki szintén benne lesz a Legends módban (huh, kezd sok lenni a legenda). Az úriember össze is válogatott magának egy álomcsapatot az utóbbi 30 év legnagyobb játékosaiból.

Chris Charla, az id@Xbox program vezetője érkezett a színapadra, és örömmel adta mindenki tudtára, hogy azért szépen lassan pörögnek az indie-játékok Xbox One-on is. Ezekből láthattunk egy kis montázst. A Space Engineers, a Super Hot és a Below a PC után először Xbox One-ra érkezik, a Team17 pedig gyakorlatilag a teljes katalógusát áthozza majd a konzolra. Továbbá a MOBA-játékokat némileg felforgató, TPS-nézetű Smite is először a Microsoft gépén lesz elérhető a konzolok közül.

Glenn Schofield és Michael Condrey, a Sledgehammer alapítói tették tiszteletüket ezután a színpadon. A tegnapi multiplayer leleplezés után sem maradhatunk Call of Duty nélkül, ráadásul a sorozat mindig is Xboxon volt a legnépszerűbb, nem csoda, hogy itt is mutogatják kicsit - bár ezúttal a single playert. A Collapse nevű pályát láthatjuk, melynek helyszíne San Francisco, és gyakorlatilag egy marha nagy üldözés a Golden Gate hídon keresztül, ami aztán tűzharcba torkollik, és újra megnézhetjük akcióban több futurisztikus technika működését. Érkezik egy limitált kiadású bundle is, egyéni festésű konzollal, kontrollerrel, headsettel és 1 terás vinyóval, meg persze a játékkal.

Következik az Evolve, mely a megjelenése után elsőként Xbox One-on kapja majd meg a DLC-tartalmakat (a Call of Dutyhoz hasonlóan). Átvesszük az alapokat: 4vs1 kompetitív FPS, ahol minden pálya olyan, mintha egy nagy bosszharc lenne, csak éppen a bosszt is játékos irányítja. Most egy új pályát nézhetünk meg akcióban. A Kraken megeszik mindenkit. Megjelenés: február 10-én, 2015-ben.

Phil Harrison, az Xbox európai vezetője lépett a színpadra, majd felhívta Dan Gallaghert a Crystal Dinamicstól, hogy beszéljen kicsit a Rise of the Tomb Raiderről. Hatalmas területeket, felfedezést és akciót ígért, néhány olyan sírkamrával, ami igazi kihívást nyújt majd még a veteránoknak is. Ami viszont a legfontosabb: az anyag 2015 végén érkezik, kizárólag Xbox One-ra!

Jött a következő exkluzív cím, a Quantum Break, melyet a Remedy imádott kreatív igazgatója, Sam Lake mutat be. Végre élőben láthatunk egy kis játékmenetet. Összeomlik az idő egy félresikerült kísérlet után, mi pedig Jack Joyce-t alakítjuk, aki az idő teljes összeomlását próbálja meg elkerülni. Mivel benne volt a katasztrófa hatókörében, ő is kapott olyan képességeket, melyekkel manipulálhatja az időt, és így elég látványosan képes megállni helyét a tűzharcokban és a közelharcban is.

Ha már exkluzív, a Fable Legends sem maradhat ki.

A Frontier fejlesztésében 2015 tavaszán érkezik a ScreamRide, ami egy elég elmebetegnek tűnő alkotás. Mindenféle, a fizika törvényeit meghazudtoló hullámvasutakat építhetünk benne, aztán persze annak rendje és módja szerint körülbelül megölhetjük az utasokat egy kisebb katasztrófa keretein belül. A fizika és a rombolhatóság frankónak tűnik.

Dan Greenawalt érkezett a Turn10-től, természetesen a Forza Motorsport volt a téma. A videojátékok történelmében először lehet majd Rolls-Royce-t vezetni, érkezik ugyanis az új Wraith a Forza 5-be. Aztán persze szóba kerül a Forza Horizon 2, ami a Playground Games ígérete szerint a legközösségibb (létezik ilyen szó?) autóverseny lesz, ami valaha készült. Eposzi harcot vizionálok a DriveClubbal.

Az Ori and the Blind Forest hirtelen sláger lett az E3-on, nem csoda hát, hogy újra előkerül. Ezúttal teljesen a játékmenet van a középpontba, így élő bemutatót láthatunk.

Ted Price, az Insomniac vezetője állítólag éppen most szállt le a Los Angeles-i gépről, de már itt is van a színpadon. Természetesen a Sunset Overdrive-ról beszélt. Az új előzetesben megismerhetjük, milyen veszélyek leselkednek ránk a városban, egy poénokat durrogtató fekete szereplő szájából. Érkezik a bundle is, ahogy azt már korábban megerősítette a Microsoft, fehér színben. Jár hozzá a játék, és néhány in-game extra is, 399 euróért.

Végre elérkeztünk a Halo-hoz. Bonnie Ross, a 343 Industries vezetője lépett a színpadra, hogy újra összefoglalja nekünk, mit is tartalmaz a Halo: The Master Chief Collection. A négy játék, a Halo: Nightfall-sorozat, meg a hozzáférés a Halo 5 multiplayer bétához. Újdonság: a Halo Channel, egy mindent összefogó HUB, ahol találkoznak a játékok, a sorozat meg a közösség, illetve tulajdonképpen az egész Halo-univerzum.

Akcióban láthatjuk egy kicsit a felújított Halo 2 kampányt is. Megtudtuk azt is, hogy skill alapú ranking rendszer lesz a többjátékos módban, a szintlépés pedig pontosan úgy fog menni, ahogy a Halo 2-ben. Bemutatták a következő, teljesen felújított pályát is: a legendás Sanctuary-t. A helyiek örülhetnek, mert az Xbox standon kipróbálható lesz a pálya, és amúgy az ESL-lel együttműködve még versenyt is csinálnak az eSport teremben.

Végül pedig - ismét a játékosok kéréseit meghallgatva - jön az online előrendelés és előtöltés lehetősége Xbox One-on. Az első a Forza Horizon 2 lesz, de biztos, hogy a FIFA 15 is benne lesz a szórásban. És ezzel zártunk is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward