Wistron PurseBook: Hatékonyság kicsiben

Kicsi, de 'erős', enyhén a VAIO P-re hajazó minigéppel rukkolt elő a Wistron, amelyet egy Snapdragon lapkakészlet hajt. Ár tekintetében állítólag $500 alatti szinteket lőnek be, de $300 alá azért már nem mennének.

Wistron PurseBook: Hatékonyság kicsiben

Kicsi, de 'erős', enyhén a VAIO P-re hajazó minigéppel rukkolt elő a Wistron, amelyet egy Snapdragon hajt. Ár tekintetében állítólag $500 alatti szinteket lőnek be, de $300 alá azért már nem mennének. (Az ARM az első Snapdragonosoknál még 250 dollárt emlegetett)

Túl sok részletet a hardverekről sajnos nem árultak el, így például kérdéses a memória és a háttértár éppúgy, ahogy a kijelző pontos értékei is. Leginkább csak olyan általánosságok hangzottak el, mint "integrált 3G modem"  és "GPS" - de semmi igazi konkrétum azon kívül, hogy az akku nyolc óráig bírja szerintük.

Ennek okán külön kiemelték, hogy a méretével és a súlyával (800g) együtt így rendkívül alkalmas "útitársnak" - lévén eleve arra tervezték a gépet, hogy úgymond hidat verjen a csúcskategóriás mobilok és laptopok között, okostelefon-szerű élményt nyújtva (leginkább azzal, hogy gyakorlatilag azonnal feláll a rendszer, amint bekapcsoljuk a gépet, és minden kívánt funkció ott van pár gombnyomásnyira).

Ebből tehát már az is látható, hogy operációs rendszerként egy igen áramvonalas Linuxot használ (a ThunderSoft alkotása), és amint mondták, "asztali-szintű web-élményt" nyújt. Emellett természetesen gond nélkül lehetővé teszi Office-dokumentumok kezelését-szerkesztését is.

Nem fog persze veszélyeztetni egyetlen teljes értékű laptopot se, de amint említve lett fentebb, nem is erre szánták - viszont a maga területén, útközben vagy bárhol, ahova még egy hagyományos, teljes méretű laptopot is problémás lenne magunkkal vinni, már annál kiemelkedőbben teljesíthet. Várhatóan még az idén megjelenik, bár pontos időpontot nem jelöltek meg. Idővel talán pontos specifikációk is napvilágot látnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward