Windows 8-as nyíllal támad a Fujitsu

A következő Arrows tablet Intel alapokhoz nyúl és a Microsoft operációs rendszerét veszi kölcsön, de nem a Surface táblák ellen indul harcba, inkább az arany középutat járja.

Windows 8-as nyíllal támad a Fujitsu

A Fujitsu mostanában elemében van. Minden technológiai kiállításra van valamilyük (általában a vállalati szféra számára), és még a köztes időszakban sem hagynak minket unatkozni. Ezúttal az Arrows széria bővült ki valamelyest egy Windows - x86 párost tartogató megoldással.

Az Arrows Tab Wi-Fi QH55 névre keresztelt táblagépben az Intel Clover Trail platformjával futhatunk össze. Az Atom Z2760 két Saltwell processzormagot foglal magába, melyek egyenként legfeljebb 1,8 GHz-en járnak Boost mellett, az IGP szerepét pedig egy PowerVR SGX545 tölti be 533 MHz-es órajelen. A Windows 8 operációs rendszer egy kicsit nagy falatnak tűnhet, de reméljük a Fujitsu újdonsága sikerrel veszi ezt az akadályt. Ebben lesz még a segítségére a 64 GB-os háttértár és a 2 GB-nyi rendszermemória is. És mivel a tárhely szép részét a nagyra nőtt Windows 8 töltheti ki, a microSD kártya hely is jól fog jönni.

A vízzel és porral szemben teljesen (IP57) védett burkolatot szemből egy 10,1 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami az IPS technológiával és az 1366 x 768 képpontos felbontással igyekszik megfelelni az elvárásainknak. Valamint nemcsak mi látjuk a táblát, hanem ő is minket, nem is akár milyen felbontásban. Az előlapon egy 2 megapixeles kamera díszeleg, míg a főkamera szerepét egy 8 Mpixeles megoldás tölti be LED villanóval kiegészülve. Végül találunk 802.11 b/g/n Wi-Fi-t, GPS vevőt és Bluetooth 4.0 modult is a fedélzeten. A mindössze 9,9 milliméteres masina nagyon könnyű, csak 574 grammot nyom, de ennek ellenére nem spóroltak az akkumulátorral sem. A gyártó állítása szerint, egyetlen feltöltést követően több mint 10 órán át használhatjuk a gépet.

A Fujitsu Arrows Tab Wi-Fi QH55 ezekből már sejthető, hogy nem lesz olcsó tablet. Az ára közel 900 dollárnak megfelelő japán jen, vagyis ezzel is inkább a különböző vállalatoknál futhatunk majd inkább össze, ahol a komplett infrastruktúrához igazítva vásárolnak be a cégek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward