WiFi 6 alapú modelleket kap a TP-Link Deco Mesh sorozata

Az új eszközök nagyobb sebességet kínálnak, mint elődeik, valamint új előfizetéses védelem is igényelhető hozzájuk.

WiFi 6 alapú modelleket kap a TP-Link Deco Mesh sorozata

A TP-Link a CES alkalmával nem kevesebb, mint három új szettel bővítette Deco Mesh kínálatát, így most már a Deco X20, a Deco X60 és a Deco X90 is a kínálat részét képezi – ezek mindannyian 802.11ax WiFi támogatással érkeznek. További közös tulajdonság, hogy a WiFi 5 támogatással ellátott Deco egységekhez képest mindegyik új modell magassága nőtt egy kissé annak érdekében, hogy az antennák, illetve az új rádiós alrendszer kényelmesen elférjen és hatékonyan működhessen. WiFi terén egyébként Mu-MIMO és OFDMA támogatást egyaránt kapunk, amelyek mind a letöltés, mind pedig a feltöltés sebességét optimalizálják.

Galéria megnyitása
Deco X90

A trióból a Deco X90 képviseli a csúcsot, ugyanis AX6600 minősítéssel rendelkezik, vagyis igen komoly vezeték nélküli sebességet kínál. A 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül 574 Mbps-os, az egyik 5 GHz-es csatornán 1201 Mbps-os, míg a második 5 GHz-es csatornán keresztül 4804 Mbps-os adatátviteli sávszélesség biztosítására képes. A TP-Link szerint az újdonság jóvoltából egyidejűleg akár 200 vezeték nélküli eszköz is kiszolgálható egy 558 négyzetméteres területen belül, ami nem hangzik rosszul. Ráadásul a WAN port nem 1 GbE, hanem 2,5 GbE sávszélességgel dolgozik.

A háromsávos WiF alrendszer esetében Dynamic Backhaul technológia gondoskodik arról, hogy az éppen elérhető legjobb adatátviteli sávszélességgel kommunikálhassanak a mesh rendszer tagjai, vagyis a háromból bármely sávot használhatják az egymással történő kapcsolattartásra. A Deco X90-es csomagban két eszköz foglal helyet, maga a csomag pedig idén áprilisban válik elérhetővé, méghozzá 450 dolláros áron.

Galéria megnyitása Deco X60 A második a sorban a Deco X60, amely már „csak” AX3000-es minősítéssel bír, vagyis az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 2402 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig 574 Mbps-os adatátviteli sávszélességet nyújt.

Ez az eszköz a TP-Link ígérete szerint egyidejűleg akár 150 kliens kiszolgálására is képes egy 465 négyzetméteres területen belül. A WAN port itt is 2,5 GbE típusú lesz, a LAN port azonban csak 1 GbE szabványú. A márciusban megjelenő szett ebben az esetben is két eszközt tartalmaz, amelyek 270 dollárba kerülnek.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban egy belépőszintű megoldás is érkezik a Deco X20 személyében. Ez a szett AX1800-as sebességosztály elérésére képes, azaz a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül 574 Mbps-os, míg az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 1201 Mbps-os adatátviteli sávszélességet biztosíthat a rendszerek számára. Itt a WAN és a LAN portokról nem esett szó, de alighanem mindkét esetben 1 Gb-es megoldásokról lesz szó. Az új eszközökből álló csomagok várhatóan március folyamán jelennek meg. A két  egységből álló csomag 190 dollárba, míg a három egységből álló kiadás 270 dollárba kerül majd.

A TP-Link extraként opcionális, előfizetéses rendszerben elérhető HomeCare Pro szolgáltatást is kínál az újdonságok mellé, amellyel antivírus szolgáltatást, illetve IoT védelmet egyaránt kaphatunk, sőt, a szoltáltatás különböző támadásformák ellen is véd. A szolgáltatás ráadásul a routeren keresztül működik, így a kártékony kódok el sem érhetik a helyi hálózatban lévő eszközöket, legyen szó klasszikus számítógépekről, okostelefonokról, vagy egyéb klasszikus termékről.

Galéria megnyitása

A HomeCare szoftvercsomagot két évnél is régebben mutatta be a gyártó, fejlesztése azonban tovább folyt a háttérben, így elkészülhetett a HomeCare Pro, ami az IoT eszközöktől egészen okostelevíziókig kínál védelmet, valamint most már arra is lehetőséget biztosít, hogy egyszerre több WiFi eszköz kapcsolatát is letiltsuk, ami a szülői felügyelettel kapcsolatos lehetőségeket bővíti, de egyéb esetben is hasznos lehet. A HomeCare Pro várhatóan az első negyedévben válik elérhetővé a WiFi 6 támogatással ellátott TP-Link routerekhez, éves díja pedig 54,99 dollár lesz, de havi előfizetésre is lesz lehetőség 5,99 dolláros áron. A kompatibilis modellek esetében ingyenes próbaidőszak is rendelkezésre áll majd, így könnyen el lehet dönteni, érdemes-e előfizetni a szolgáltatásra, vagy sem.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap