Wi-Fi 6+ routert hoz Európába elfogadható áron a Honor

A Honor Router 3 a Redmi Router AX5 ellenfele, és hamarosan elérhetővé válik Európa-szerte.

Wi-Fi 6+ routert hoz Európába elfogadható áron a Honor

Korábban is készített már a Huawei és a Honor otthoni használatra szánt routereket, és most egy igazán érdekes darab került a terítékre a Honor Router 3 személyében. Az újdonság már a Wi-Fi 6 szabvány túllicitálását ígéri, miközben nem kerül csillagászati összegbe.

Galéria megnyitása

Kínában már egy ideje elérhető a Router 3, és most elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy a márka az európai forgalmazást is elindítja. A hálózati berendezés rendkívül fejlett, ugyanis a Honor elmondása szerint Wi-Fi 6+ támogatást biztosít. És a márka kiemelte, hogy ezt a saját fejlesztésű Gigahome W650 rendszerchippel tudja elérni. A különleges lapka kétmagos, 1,2 GHz-es órajel elérésére képes, és társul hozzá 128 MB-nyi rendszermemória is.

Galéria megnyitása

A Honor Router 3 nagyon egyszerűen konfigurálható. A beüzemelést egy okostelefonnal bármikor pillanatok alatt meg lehet tenni, csak a Huawei Smart Life applikáció kell hozzá, és minden részletes beállítást is lehet mobilról alakítani tetszés szerint, akár menet közben, a szerkezet újraindítása nélkül is. Számos biztonsági funkció van már itt, támogatott a WPA3 alkalmazása, és integrált védelem van még DoS támadásra is.

A 802.11ax szabvány támogatása mellett elképesztően nagy, közel 3 Gbps-os sebesség elérését teszi lehetővé a Honor Router 3 úgy, hogy a 2,4 és az 5 GHz-es tartományt egyszerre használja ki, és ezeken keresztül 574 Mbps-os és 2402 Mbps-os tempót produkál. Ha megfelelő környezet biztosított emellett (ami leginkább Huawei/Honor eszközökkel biztosítható, melyek Kirin W650 egységet is tartalmaznak), akkor akár 10 másodperc alatt képes egy Full HD filmet letölteni a kapcsolódó berendezés. A készülék 1024 QAM modulációval és 160 MHz-es sávszélességgel képes üzemelni.

Galéria megnyitása

Persze az eszeveszett tempót nagyon ritkán van, hogy egy készüléken próbálja az ember kihasználni, és ezzel a Honor is tisztában van. A termék támogatja az OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) technológiát, ami lehetőséget nyújt a hálózat olyan módon való felszeletelésére, hogy akár 20 eszközt tudjon kiszolgálni olyan sebességgel, hogy még 4K Ultra HD-ban lehessen minden kapcsolódó dolgon streamelni. A 2,4 GHz-es sávon négy, az 5 GHz-es sávon pedig 16 darab masina tud a Honor Router 3-hoz kapcsolódni egyidejűleg.

Galéria megnyitása

Négy külső antenna található a szerkezeten, és 6 dB-es jelerősséggel dolgozik, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál nagyobb területet tud lefedni és stabilabban képes a kiemelkedő tempót biztosítani. Annak érdekében, hogy még jobban tudjon teljesíteni, a Dynamic Narrow Bandwidth technológiát is használja. És az igazán nagy épületeket pedig úgy lehet lefedni vele, hogy egyszerűen több eszközt üzemel be az ember. A Wi-Fi háló révén 2-3 darab Honor Router 3 eszköz gond nélkül tud összedolgozni, és stabil lefedettséget biztosítani.

Galéria megnyitása

Rendkívül letisztult a külseje a terméknek, és a fehér színével könnyen beilleszthető a lakás berendezésébe különösebb feltűnés nélkül. Összesen négy darab gigabites Ethernet csatlakozó található a router hátulján. Ezekre lehet csatlakoztatni a forrást, valamit a vezetékes kapcsolattal üzemelő készülékeket, például televíziókat és/vagy számítógépeket. A készülék 245 x 159,2 x 39,7 milliméteres idomokkal rendelkezik.

A Honor Router 3 Kínában hihetetlenül kedvező áron jelent meg (220 jüan), de persze mire eljutott Európába, már drágább lett, ám még így sem kell az embereknek vagyonokat adni érte. Az újdonság az öreg kontinensen 80 eurós ajánlott fogyasztói áron bukkant fel, és jár mellé egy Honor Sport Bluetooth fülhallgató, valamint egy Honor Band 5 karperec is. Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Olaszországban és az Egyesült Királyságban lehet ehhez először hozzájutni Európában július 31-től, és később itthon is a boltokba kerülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap