Western Digital külső SSD-k Xbox One X és Xbox One S mellé

Az új meghajtók 400 MB/s-os maximális olvasási tempót, valamint szupergyors játék-betöltést ígérnek.

Western Digital külső SSD-k Xbox One X és Xbox One S mellé

A Western Digital két új külső SSD-t mutatott be, amelyek ezúttal kifejezetten az Xbox One sorozat „X” és „S” jelölésű tagjaihoz készültek. Az 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező újdonságok jóvoltából hatékonyan kibővíthető a beépített tárhely, így sokkal több játékot érhetünk el egyszerűen és gyorsan, ami sok esetben lehet fontos szempont. Persze az Xbox One modelleket már 1 TB-os belső tárhellyel is elérhetjük, ám a külső adattárolóknak így is bőven lehet létjogosultságuk.

Az 1 TB-os külső adattároló – ami egyébként a WD Gaming Drive Accelerated sorozat része – átlagos játékmérettel számolva nagyjából 25 játék számára kínál helyet, a konzolhoz pedig USB 3.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik. Ebből következik, hogy az 500 GB-os változat maximum 12-13 játék tárolására ad módot. Mindkét meghajtó az Xbox One sorozathoz passzoló dizájnnal érkezik, valamint kellően kompaktak is, hiszen mindössze 95 milliméter hosszúak, 67 milliméter szélesek és 10 milliméter magasak, a beépített USB 3.1 Gen1 Type-A kábel pedig a ház hátuljához rögzíthető, amennyiben hordozásra vagy tárolásra kerül sor.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Western Digital hivatalos weboldala sajnos elég keveset árul el a termékekről, így mindössze annyit tudhatunk meg, hogy a folyamatos maximális olvasási sebesség 400 MB/s környékén helyezkedik el, a játékok betöltése pedig akár 50%-kal gyorsabban történik – azt viszont nem említik, hogy mihez képest érhető el ez a gyorsulás.

Az viszont nem titok, hogy a WD Gaming Drive Accelerated for Xbox One termékcsalád tagjai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, igaz, egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén lehet őket megvásárolni. Az 500 GB-os változat 120 dollárba kerül, míg az 1 TB-os csúcsmodellért 220 dollárt kérnek el. Mindkét meghajtó strabapíró házzal érkezik, valamint mindkettőre 3 év jótállást vállal a gyártó. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az újdonságok mikor válnak globálisan is elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap