Wear OS-sel megy a globális piacra az Oppo Watch

Wear OS-sel megy a globális piacra az Oppo Watch

Az Oppo már bemutatott egy okosórát az idei évben, de egyelőre a viselhető kiegészítő csak a vállalat hazájában, Kínában, került bevetésre, most pedig már a nemzetközi bemutatóra készül a cég. És nagyon úgy fest, hogy lesznek eltérések a kínai és a nemzetközi modellek között.

Az Apple Watch-ra erősen emlékeztető dizájnnal jelent meg márciusban az Oppo Watch, és egyébként egy nagyon jó képességű készülékről beszélhetünk. Az okosórát akkor részletesen bemutattuk, de azt még nem lehetett tudni márciusban, hogy a globális bemutatásra mikor kerül majd sor. Nos, most erről is van már információnk: július 31-én kerül majd bevetésre az eszköz.

És a rövid előzetes alapján az Oppo Watch nemzetközi verziója a szoftveres oldaláról nézve eltér majd valamelyest a kínai modelltől. A vállalat a márciusi bemutatón arról beszélt, hogy a szerkezet az egyedi ColorOS rendszert alkalmazza különleges felhasználói felülettel. A mostani bejelentésben azonban már arról esik szó, hogy a Google által biztosított Wear OS várja majd az érdeklődőket a készüléken.

A Wear OS révén biztosan jó szoftvertámogatással és széles alkalmazáskínálattal lehet majd itt számolni. A Google lassan, de biztosan fejleszti ezt a rendszert, és az appok kínálata is folyamatosan gyarapodik a partnerek révén. Bár eddig a Wear OS használatával igazából túl nagy népszerűségre senkinek nem sikerült szert tennie, legalábbis az Apple Watch-hoz eladási számokban felnövő megoldás nem született, de az Oppo Watch-ban jó potenciál van.

Galéria megnyitása

Az eszköz kettő méretben készül, van 41 és 46 milliméteres tokkal szerelt változata, és korábbi infók alapján a globális modellnek már a Snapdragon Wear 3100 platform biztosítja majd az alapját (a Wear 2500-at használva jelent meg Kínában). Több színben és anyaghasználatban lesz megvásárolható, a szimpla alumíniumon felül acéllal és kerámiával is lehet számolni. Kiváló minőségű AMOLED panelre épül az eszköz, és gondoskodik a 4G LTE-ről, valamint az NFC-ről is.

Kiviteltől függően 30-50 méterig bírja a vizet a szerkezet, rengeteg szenzor található benne, és még akár úszáskövetésre is lehet használni. Gyorsan cserélhető a szíja, így az ember mindig az éppen megfelelő szíjra akaszthatja az órát. Több mint egy nap az üzemideje, és gyorstöltést is támogat, így hamar újra viselhető állapotba hozható. Részletesen is foglalkoztunk már vele, amikor Kínában debütált.

Az Oppo Watch mellett július 31-én más termékek is bemutatkozhatnak globálisan. Jelen állás szerint az Oppo Reno4 Pro is ekkor fog „kiszabadulni” a nemzetközi piacokra, így például Európába. A márka számára nagyon fontos lett mostanra a globális jelenlét, ezért is fektet nagy hangsúlyt a terjeszkedésre, és külön események keretében jelenti be, ha egy-egy kínai vagy indiai bemutatáson már átesett eszköz szélesebb körben is elérhetővé válik.

A BBK Electronics szárnya alatt már a legtöbb márkánál folyamatban van például az európai terjeszkedés, és ebben a OnePlus után jelenleg az Oppo áll a legjobban, megelőzve a Realme-t és a Vivót.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap