Wear OS rendszert futtató Samsung okosóra jöhet

Több jel is arra utal, hogy a Samsung már nem kizárólag a Tizennel képzeli el a viselhető kiegészítői jövőjét.

Wear OS rendszert futtató Samsung okosóra jöhet

A Samsung már készített a Google operációs rendszerével okosórát évekkel ezelőtt, de sok víz lefolyt azóta a Dunán, és napjainkban már csak olyan viselhető kiegészítők vannak a dél-koreai alakulat kínálatában, amik a Tizent futtatják. Ez viszont hamarosan megváltozhat.

Egymástól függetlenül több vállalat közeli forrás is arról számolt be, hogy a Samsung boszorkánykonyhájában olyan eszközön dolgoznak a fejlesztők, ami visszatérhet a Google operációs rendszeréhez. Az egykor Android Wearként ismert megoldás mára Wear OS lett, és egyre jobb felhasználói élményt tud biztosítani, miközben az applikációk kínálata is növekedésnek indult. Idén már a friss Android P alapot is hamarabb megkapja majd, érezhetően nagyobb figyelmet fordít rá a Google. Elképzelhető, hogy ezeknek a változásoknak a hatására dönthet úgy a Samsung, hogy több év kihagyás után visszatér a keresőóriás megoldásához.

Galéria megnyitása
Samsung Gear Live

Hivatalosan egyelőre semmilyen információ sincs arról, hogy a dél-koreai vállalat 2014 után ismét több vasat tartana a tűzbe, és egyébként nincs is túl sok oka erre a Samsungnak. A vállalat okosóráit a rajtuk futó Tizen rendszerrel általában jónak tartják a tesztelők és a vásárlók is. Annyi hozható fel a Tizen ellenében, hogy nem igazán van mögötte külsős fejlesztőtábor, ebből fakadóan pedig az alkalmazáskínálat tekintetében komoly hiányosságok vannak a riválishoz képest.

A pletykákat erősíti, hogy a Samsung nemrégiben levédette a Galaxy Watch és Galaxy Fit márkaneveket. Ezekben az esetekben a Galaxy-ból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy az Android kerülhet bevetésre. Azt viszont nehéz megmondani egyelőre, ha tényleg így lesz, milyen eszközt, eszközöket hozhat kalap alá a Google rendszerével a Samsung. A Galaxy Fit névből arra lehet következtetni, hogy akár még fitneszkarperec is terítékre kerülhet, nem csak teljes értékű okosórára kell számítani. Konkrétabb ismeretek hiányában viszont nem tudunk messzebb menő következtetéseket levonni. Remélhetőleg a következő hetekben, hónapokban hallunk még a projekt felől, és tisztulni fog a kép.

A Samsung a színfalak mögött egyébként már gőzerővel készíti elő a Gear S4 érkezését. A korábban napvilágot látott hírek szerint ez a termék a Galileo kódnév alatt fut a vállalat berkeiben, és előre láthatólag kettő különböző kivitelben lesz elérhető. Ezek a modellek nemcsak a külsejüket tekintve, hanem a kijelzőjük méretét figyelembe véve is eltérhetnek. Elképzelhető, hogy a Samsung is olyan felállással próbálkozik majd, mint a piacvezető szerepet betöltő Apple. A cupertonói alakulat 42 és 38 milliméteres méretben kínálja az óráit, így ezek a férfiaknak és a hölgyeknek is kényelmes viseletet nyújtanak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward