WD Blue sorozatú SSD-k PCI Express alapokon

A PCI Express 3.0 x2-es csatolót használó példányok sokkal gyorsabbak lesznek, mint SATA 6 Gbps-os társaik, de egyéb paramétereik is jók.

WD Blue sorozatú SSD-k PCI Express alapokon

A Western Digital Blue SSD sorozata két új taggal bővült, amelyek már nem SATA 6 Gbps-os, hanem PCI Express 3.0 x2 és NVMe alapokon nyugszanak. A családban egyébként 2016-ban jelent meg az első SATA 6 Gbps-os SSD sorozat, amelyek még planáris TLC NAND Flash lapkákat használtak, 2017-ben azonban 3D TLC NAND lapkákra váltottak, amelyek 2018-ban is a kínálat gerincét képezték. Az elmúlt hónapokban komoly áresést láthattunk, ugyanis az eredetileg 310 dolláros áron debütáló 1 TB-os modellt most már 120 dollárért is meg lehet kapni, ami nem tűnik rossz ajánlatnak.

Galéria megnyitása Az új SSD-k legfontosabb tulajdonságai 2019-ben már úgy látta a vállalat vezetése, ideje piacra dobni a PCI Express 3.0 x2-es csatolófelületet használó modelleket is, amelyeken a SanDisk 64-rétegű 3D TLC NAND Flash lapkái dolgoznak, méghozzá egy házon belül kifejlesztett SSD vezérlő irányítása alatt. A WD Blue SN500-as családban két darab M.2-2280-as formátumú SSD foglal helyet, amelyek közül az egyik 250 GB-os, a másik pedig 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik. Mivel költséghatékony termékekről van szó, dedikált DRAM-ot nem rejt a nyomtatott áramköri lap, helyette az NVMe protokoll 1.2-es kiadásához tartozó Host Memory Buffer funkciót használják a termékek, vagyis a vezérlő a rendszermemóriából csíp le magának némi tárhelyet ahhoz, hogy az írási feladatokat gyorsítani tudja.

A PCI Express 3.0 x2-es csatolót használó példányok jóval gyorsabbak, mint SATA 6 Gbps-os társaik, ezen a téren pedig strapabíróság terén sincs okuk szégyenkezni, hiszen költséghatékony megoldásokról van szó, amelyekre ráadásul 5 év jótállást vállal a Western Digital. Az új meghajtók hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap