Waze-ből ismert funkciót kapott a Google Térkép

Waze-ből ismert funkciót kapott a Google Térkép

A Google mostanában több hasznos újítást is bejelentett a Térkép alkalmazásnál, van már kiterjesztett valóságot használó navigációs lehetőség a gyalogosok számára, és egyebek mellett sebességkorlátozás figyelő is az autósoknak. Most pedig egy ezeknél is jóval érdekesebb újításról számolhatunk be.

A Google Térképen keresztül lehet majd jelezni a többi felhasználó számára, ha az ember utazás közben valahol egy balesetet észlel, vagy kiszúr egy sebességmérőt az adott útszakaszon. Egy ideje már tesztelte ezt a keresőóriás, de csak most kezdte elérhetővé tenni szélesebb közönség számára. A forgalmi fennakadásokra egyébként eddig is fel tudta hívni a figyelmet a szolgáltatás, de nem közösségi visszajelzéseket alapul véve, így lassabban reagálta le a változásokat, mint ahogy azok bekövetkeztek. Az új lehetőséggel már sokkal hatékonyabban teljesíthet a Térkép. Az pedig egy nagyon hasznos extra, hogy már a sebességmérőket is felfedi, így a jelzett útszakasznál mindenki elővigyázatosabban haladhat. (Persze a sebesség korlátozást mindig be kell tartani, remélhetőleg ez az opció senkit nem fog arra ösztönözni a jövőben, hogy bátrabban nyomja a gázt, azt feltételezve, hogy úgysem mérnek.)

Az új funkció gombja a navigáció indítását követően jelenik meg a képernyő jobb oldalán, a hangalapú irányítás kapcsolója alatt – ez egy szövegbuborékot ábrázol egy „+” jellel a közepén. A gomb megérintését követően a megjelenítő alján az utazással kapcsolat információk helyett feljön a bejelentésre szolgáló felület, és itt egyszerűen csak meg kell bökni azt az opciót, amire szeretné felhívni az ember a figyelmet (baleset vagy traffipax). Itt még ad néhány másodpercet a visszanvonásra a program, ha esetleg mellényomna a felhasználó, de csak várni kell a jelzés elküldésére.Ha ez megvolt, akkor automatikusan visszakerül a kép aljára az útinformáció. A Google igyekezett úgy megoldani az újítást, hogy ne vonja el hosszú időre a sofőr figyelmét, gyakorlatilag navigálás közben csak kettő érintésbe tart leadni a jelzést.

Galéria megnyitása

A Google hivatalosan nem kommunikálta a funkció elindulását, de már többen is beszámoltak arról, hogy megkapták az újdonságot. Azt nem lehet tudni, hogy minden régióba mikorra fog elérni, hazánkban a jelek szerint egyelőre nem használható. Annyi biztos, hogy egyelőre csak az androidos eszközöket érinti, és azok tulajdonosai élhetnek vele, de valószínűleg ez a jövőben megváltozik majd, mert a Google általában arra törekedik, hogy minden platformon ugyanazokat a lehetőségeket biztosítsa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap