Újításokat kapott a Google Térkép app

Újításokat kapott a Google Térkép app

A keresőóriás folyamatosan dolgozik azon, hogy a Google Térkép minél több embernek az életét tegye könnyebbé, és ennek jegyében most kettő hasznos funkciót tett szélesebb körben elérhetővé az alkalmazásban.

Az egyik funkciót egy ideje már tesztelte a vállalat, de meglehetősen korlátozottan lehetett csak hozzáférni. Ebben az esetben arról van szó, hogy a Google Térkép képes mutatni navigálás közben, hogy az adott útszakaszon éppen milyen sebességkorlátozás van érvényben, és ez elvileg jóval pontosabb és naprakészebb információval szolgál, mint a legtöbb GPS, hiszen ezt a navigációs eszközök java már régóta tudja. A sebességhatárok mutatása a Térkép appban eddig csak San Francisco néhány területén és Brazíliában, Rio de Janeiróban működött, most viszont úgy fest, hogy már az Egyesült Államok számos pontjára ki lett terjesztve, és valószínűleg folyamatosan egyre több helyen lehet majd ezzel számolni. Remélhetőleg arra sem kell már sokáig várni, hogy Európában is megjelenjen ez a funkció. A sebességhatár kijelzése sokszor mentheti meg a felhasználók pénztárcáját, ha teljesen új helyen járnak.

Galéria megnyitása

A másik újítás a mobilos programban, hogy már be lehet majd állítani az útvonalak tervezésekor az indulási vagy éppen akár a tervezett érkezési időt is. Akik szokták használni a webes felületét a Google Térképnek, azok talán már találkoztak ezzel a képességgel, de az okostelefonok esetében eddig ilyennel nem lehetett számolni – illetve volt hasonló, ám az csak a tömegközlekedéses navigálásra terjedt ki, a gépjárművesre nem. Ez a funkció természetesen nem képes arra, hogy teljesen pontosan megjósolja az utak hosszát, hiszen nem tud számolni a balesetekkel vagy a szélsőséges időjárás okozta késésekkel, ugyanakkor azt nagy hatékonysággal képes felmérni, hogy az adott időszakban hogyan lehet haladni egy-egy útszakaszon, szóval azzal pontosan tisztában van, hogy szombat délután könnyebben át lehet szelni a várost, mint hétköznap reggel. A Google Térkép sok adatot feldolgozva képes előre vetíteni, hogy a felhasználónak hogyan kell készülnie, hogy mindenhova időben odaérjen.

Galéria megnyitása

Mindenképpen üdvözölendő, hogy már mobilról és táblagépről is lehet majd ezt a funkciót használni, mert az utazások tervezése során rendkívül hasznos tud lenni. Azt azonban kihagyott ziccernek gondoljuk, hogy értesítést nem tud küldeni az applikáció a tervezett útvonalakhoz kapcsolódóan, pedig ezzel együtt tényleg remek segítség lenne, így viszont a felhasználónak figyelnie kell majd az óráját, hogy tartani tudja magát a Térkép által projektált időpontokhoz.

A Google Térkép applikációban a sebességhatárok megjelenítését a vállalat szerveroldalról aktiválja, nem kell hozzá frissíteni. Viszont az érkezési és az indulási időt előre jelző rendszer egy új kiadásban, a Google Térkép 10.8.0 verziójában fog megjelenni, ami most még csak bétában érhető el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap