Warhol kódnévre keresztelik az 5. generációs asztali Ryzeneket?

Úgy tűnik, a PCI Express 4.0-s támogatás és a ZEN 3 architektúra marad, igaz, nincs kizárva, hogy minimális változások azért jönnek, így ZEN 3+ névre keresztelik majd az architektúrát.

Warhol kódnévre keresztelik az 5. generációs asztali Ryzeneket?

Az AMD teveivel kapcsolatban nemrégiben szivárgott ki némi információ, amely elég sok részletet tartalmazott, de azért messze nem volt teljes. Azt megtudtuk belőle, hogy asztali processzorok frontján a jelenlegi „Matisse” generációt 2022-ben egy „Raphael” kódnévre keresztelt lapka váltja, ami 5 nm-es csíkszélességgel és ZEN 4 architektúrával érkezik. Az azonban nem derült ki, hogy a rövidesen érkező „Vermeer” után pontosan mely kódnév jut szerephez a 2021-es felhozatalban, de mára már ezzel kapcsolatban is vannak tippek.

Galéria megnyitásaAz új információk alapján egyelőre az tűnik valószínűnek, hogy a 2021-es processzorcsalád alapját a „Warhol” lapka adja, amely a népszerű amerikai képzőművész, Andy Warhol után kapta nevét. Az új processzorok várhatóan ZEN 3 alapú processzormagokkal rendelkeznek, csak úgy, mint az ősszel megjelenő „Vermeer” lapka, valamint a PCI Express 4.0-s támogatás is megmarad majd. Vagyis ezeken a területeken nem várható változás, a gyártástechnológia pedig szintén 7 nm-es lesz, csak úgy, ahogy az előző generációs megoldásoknál, ám már minden bizonnyal fejlettebb node-ot vesz igénybe az AMD, például az N7+-t.

A frissebb node jóvoltából nincs kizárva, hogy ismét növekszik a processzormagok száma chipletek szintjén a „Vermeer” generációhoz képest. Érdekesség egyébként, hogy a korábbi pletyka alapján a 2021 folyamán megjelenő 5. generációs RYZEN processzorok már DDR5-ös memóriatámogatást is kaphatnak, valamint Socket AM5-ös processzorfoglalatra válthatnak. Utóbbiakról a friss szivárgás nem tesz említést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap