Warhammer 40k: Dawn of War helyzetjelentés

A jelek arra utalnak, hogy a Relic és a Games Workshop együtt fogja elkészíteni a széria új részét.

Warhammer 40k: Dawn of War helyzetjelentés

Nagy az esélye annak, hogy a Relic Entertainment a Games Workshoppal együttműködve fog dolgozni egy új Warhammer 40k: Dawn of War játékon. Quinn Duffy, a játék rendezője elmondta, hogy a Relic lehet, hogy elölről kezdi a széria harmadik részének megtervezését, amelybe már többször belefogtak.

A THQ csődje után a Sega vásárolta meg a Relicet, a 26,6 millió dolláros tranzakció részeként a japán cégé lett maga a stúdió és a Company of Heroes RTS széria minden joga (a CoH 2 egyébként júniusban már jön is). Nem világos azonban, hogy a Warhammer 40K licenc is része volt-e az üzletnek. A Sega nem nyilatkozik erről, a Games Workshop, a Warhammer 40K cím tulajdonosa pedig több fejlesztőnek is licenceli a címet. A Full Kontroll által fejlesztett Space Hulk mellett, melyről korábbi cikkeinkben már olvashattatok készül még egy rejtélyes másik stratégiai játék is, ez a Slitherine műhelyében. De mi a helyzet a Dawn of Warral?

"Még számomra sem világos minden" – mondta Duffy. "Voltak bizonyos dolgok, amelyek a stúdióval együtt alapban a tranzakció részei voltak (lsd. CoH), de voltak olyan címek, amelyek nem szerepeltek az eredeti pakkban. A Dawn of War a Games Workshop tulajdona, az övék a lehetőség, hogy azzal dolgozzanak rajta, akivel csak akarnak. Csak remélni tudom, hogy újra mi leszünk azok. Jó munkakapcsolatban voltunk velük. Nagy rá az esély, hogy újra együtt fogunk dolgozni a Dawn of Waron."

A THQ csődje előtt a játék, amelyben a stratégiai elemek nagyobb szerepet kaptak volna a tervek szerint 2012 augusztus és 2013 február között jelent volna meg. Duffy még nem tudott a részletekről nyilatkozni, de utalt rá, hogy szeretnék még tovább fejleszteni a technológiát, mielőtt elkészítik a játékot, ahogyan ezt a CoH esetében is tették. Következő generációs motorjukat fel kell készíteniük rá, hogy még évekig készen álljon arra, hogy céljaikat szolgálja.

Arra a kérdésre, hogy a Relic dolgozik-e a Dawn of Waron Duffy mosolyogva csak ennyit mondott: "Nem árulom el..."

A széria legutóbbi része 2009-ben jelent meg

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward