Wacom technológiával dolgozik a Cube új táblája

A Cube i7 egy hajszálpontos érintőtollal érkezik, és a Windows 8.1 fut rajta.

Wacom technológiával dolgozik a Cube új táblája

A Cube meglehetősen változatos kínálattal rendelkezik még a kínai gyártók között körülnézve is. A vállalat ezúttal egy olyan Windows 8.1-es konstrukcióval rukkolt elő, ami akár még a haladó grafikusok érdeklődését is felkeltheti.

Az i7 azonosítóval fémjelzett táblagép egy opcionális Wacom érintőceruzával karöltve került bevetésre, ez pedig meglehetősen érdekessé teszi a masinát. A Wacom technológiát használó kiegészítőnek köszönhetően minden egyes érintést hajszálpontosan vesz majd a tablet; a közlemény szerint a megjelenítő a használat közben nem kevesebb mint 1024 eltérő nyomáspontot lesz képes megkülönböztetni. Persze egy ilyen rendszernél nem elég a pontosság, a kijelzőnek is megfelelően részletgazdagnak kell lenni a legjobb produkció érdekében, és szerencsére ezzel nincs is gond a Cube i7 esetében. Az előlapot egy 10,6 hüvelykes kijelző uralja, ami IGZO technológiával és Full HD felbontással dolgozik. Az előlapon kiemelendő még a 2 megapixeles kamera jelenléte, ami a videóhívások bonyolításakor fog jó szolgálatot tenni – ilyen téren HD minőségre lehet tőle számítani. A főkamera már szerényebb fotózásra is alkalmasnak ígérkezik, hiszen 5 MPixeles fényképek megörökítését teszi lehetővé. Bár ez az egység egy táblában már valóban jó, LED-es villanó sajnos nem kapcsolódik hozzá, így nem ideális fényviszonyoknál a fotók és videók minősége nem lesz túl rózsás.

Az újdonságban egy Intel központi processzor dolgozik, a Broadwell-Y sorozatot erősítő Core-M 5Y10c található meg benne. Ez már a legújabb, 14 nm-es csíkszélességen készül, így kellemes teljesítménnyel szolgál, miközben a fogyasztása sem szökik az egekbe. Egy kétmagos megoldásról beszélhetünk, ám a Hyper-Threading technológiának köszönhetően négy szálat képes egyidejűleg mozgatni, az órajele pedig 0,8 és 2 GHz között mozog a használat intenzitásától függően. A grafikus feladatokért egy Intel HD Graphics 5300 feldolgozó fele benne. A rendszernek 4 GB-nyi LPDDR3 memória áll a rendelkezésére, ami már igazán sok munkafolyamat számára elegendő lesz. A háttértár szerepét egy SSD meghajtó tölti be, mely 64 GB-os kapacitással szolgál. Ez a Windows mellett nem valami sok, de szerencsére van lehetőség a bővítésre, mivel a burkolat alatt felfedezhető egy microSD kártya slot is. A kapcsolati lehetőségek tárházában semmilyen extrát nem érdemes keresni, csak hozza a kötelezőt, ami a Bluetooth 4.0 modulban, illetve a 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-ben merül ki.

A táblagépen a Windows 8.1 operációs rendszer lesz jelen, és elnézve a képességeit, feltehetően a Windows 10-re való átállás sem fog problémát okozni a számára. A Cube szakemberei egy hatalmas akkumulátorral vértezték fel az i7-et, azonban pontos adatunk nincs azzal kapcsolatban, hogy mennyi időt lesz képes átvészelni folyamatos használat közben egy töltéssel. A 9000 mAh-s kapacitással szolgáló telep minde esetre pozitív reményeket ébreszt. A készülék egészen vastag, 10,5 milliméterre emelkedik ki a síkból, és a tömege sem szerény, hiszen 690 grammot nyom. A keretére került HDMI kimenet is. Végül még egy másik érdekes kiegészítőről meg kell emlékezni a Wacom toll mellett. A vállalat egy billentyűzetet is készített hozzá, amibe a használat idejére bele lehet állítani a készüléket, szállítás közben pedig szemből egymásra simulnak.

A Cube i7 június 18-án kerül majd kereskedelmi forgalomba, az ára pedig 320 dollár körül fog alakulni. Összességében már önmagában is eléggé érdekesnek ígérkezik a szerkezet, ha pedig a Wacom érintőceruzát és a gombsort is hozzáadjuk, biztos, hogy még szélesebb közönség figyelmét ébresztheti fel. Sajnos ez viszont alapból nem része a csomagnak, mint ahogy a dokkolós billentyűzet sem, a különleges elemek árai egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward