Vivo: Három kamera, kettő kijelző egy mobilban

Vivo: Három kamera, kettő kijelző egy mobilban

A Vivo volt az első a világon, aki teljesen kávamentes okostelefont mutatott be úgy, hogy az okostelefon házába rejtette az előlapi képalkotót. A vállalat a NEX S és a NEX A esetében egy olyan konstrukciót hozott létre, aminek egy motor emelte ki a házából a kamerát, amikor szükség volt rá. Egy ideig úgy tűnt, hogy ez a megoldás elterjedhet, viszont most egészen más a helyzet.

A NEX S és a NEX A modelleket követően a Vivo hamarosan egy olyan készülékkel rukkolhat elő, aminek már nem is lesz frontkamerája, hanem más módon fog lehetőséget biztosítani az önarcképek készítésére. Hivatalos előzetesek és kiszivárgott képek alapján minden jel arra utal, hogy a soron következő NEX esetében már lesz a hátlapon is egy megjelenítő, amit akkor kapcsolhatnak majd be a felhasználók, amikor szelfizni szeretnének vagy videohívást bonyolítanak. A kávamentesítésnél ezt a módszert már nem először látjuk, október legvégén a ZTE zászlaja alátartozó Nubia is egy ilyen konstrukcióról rántotta le a leplet Nubia X néven. A Nubia X sokak elismerését váltotta ki, és most úgy tűnik, hogy a Vivo is inkább a riválisát követi, minthogy a saját elképzelését vigye tovább. Pedig alapvetően jónak tűnt a korábbi NEX-eknél látott megoldás is.

Az érkező okostelefonnak érdekessége még, hogy triplakamerával lesz felvértezve, és minden bizonnyal a három képalkotó eltérő lencserendszerrel lesz felvértezve, bár erről közelebbi információval nem rendelkezünk. Ez még mindig nem minden, ugyanis az ujjlenyomat-olvasó a szerkezet frontján, a megjelenítő mögé kerülhet majd elrejtésre, ami szintén nem tekinthető teljesen megszokottnak – bár a Vivónak speciel már egészen komoly rutinja van ilyen téren. Érdekes kérdés, hogy a beszédhangszóró hol kapott helyet, ezt ugyanis nem lehet látni a keret és a kijelző mentén, még akár az is elképzelhető, hogy a panel rezgésével fogja előállítani a hangot a hívások során (ez az eljárás sem példa nélküli, de nagyon kevés telefonnál láttunk eddig ilyet).

Galéria megnyitása

A képek alapján azt lehet még megállapítani, hogy a termék fémből készült keretet kapott, hiszen több antennacsík is megfigyelhető rajta, és található ezen a felületen egy C-típusú USB csatlakozó, 3,5 milliméteres aljzat viszont már nem. A hátlapon egy érdekes kör/félkör alakú motívum látható, mely talán világítani fog, de ennek a céljáról semmit nem lehet tudni.

A szóban forgó készülék állítólag december 11-én mutatkozhat majd be, és korábbi pletykákra alapozva egy vérbeli csúcsmodell lesz. Az okostelefonban AMOLED technológiás megjelenítők találhatóak majd, a motortérben pedig egy Qualcomm Snapdragon 845 rendszerchip dolgozhat akár 10 GB-nyi rendszermemória és 128 gigás adattároló mellett. A szerkezet a Vivo saját grafikus felhasználói felületével futhat be, de arról még egyáltalán nincs információnk, hogy a Funtouch OS alatt milyen Android teljesíthet szolgálatot. Ezeken felül még arról is hallani lehetett, hogy a termék elérhető lesz Európában, és 850 eurós összeget kell majd érte leszurkolni. Erre azért is jó esély van, mert a BKK másik két vállalata, a OnePlus és az Oppo is elérte már az öreg kontinenst mostanra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap