Visszatér az iPhone 4 dizájnja a modern iPhone-okon

Jövőre állítólag komoly változáson mehet majd át a következő iPhone generáció egy kulcspontja.

Visszatér az iPhone 4 dizájnja a modern iPhone-okon

Alig, hogy megérkezett az iPhone 11 széria, máris újabb pletykákat lehet hallani arról, hogy mire számíthatnak majd a vásárlók a 2020-ban bemutatásra kerülő iPhone-októl. Azt már borítékolni lehet, hogy bevezetésre kerül majd az 5G támogatás, amiről idén le kellett mondania az érdeklődőknek, most pedig egy másik érdekes dolog is szóba került.

Ming-Chi Kuo, a híres-hírhedt elemző számolt be arról, hogy jövőre az Apple tervezői nagy módosítást fognak végrehajtani a külső dizájnon. És a változtatások révén a mobilok a mostanra megszokott formától el fognak térni, és sokkal inkább hasonlítanak majd az iPhone 4 esetében, 2010-ben megismert házkialakításhoz. Az Apple célja Kuo értesülései szerint az, hogy egy újfajta eljárással állítsa elő az okostelefonjai keretét a jövőben, és valószínűleg a gyártástechnológiai fejlesztés teszi majd szükségessé/lehetségessé a megszokott dizájn módosítását. Az újításnak köszönhetően a végeredmény elvileg jobb védelemről fog gondoskodni, és más tekintetben is előnyös lesz.

Azt nem lehet tudni, hogy Ming-Chi Kuo honnan szerezte az információit, de az elemző meglehetősen ritkán téved, és általában rendkívül jól informált az iPhone-okkal és más Apple termékekkel kapcsolatosan. Az iPhone 4 dizájnja a maga idejében nagyon izgalmas volt, és egyebek mellett annak a terméknek köszönhetően ismerik ma sokan Jony Ive nevét, aki hosszú ideje tervezi az Apple termékeit, és már kiemelt pozícióban dolgozik közvetlenül Tim Cook keze alatt.

Galéria megnyitása

Szó volt arról korábban, hogy jövőre jön majd egy olcsóbb iPhone is, ami az iPhone SE szellemi utódja lehet a kínálatban, de Ming-Chi Kuo kifejezetten arról tesz említést, hogy a csúcsmodelleknek a kialakítása fog jelentősen változni. Szóval, ha valóban bevetésre is került az alacsonyabb áron kínált iPhone kivitel, nem annál kell a módosuló dizájnnyelvezet visszatérésre számítani.

2020-ban tehát újrarajzolhatja az iPhone-ok kialakítását az Apple, és Ming-Chi Kuo arról beszél, hogy erre egyébként azért is lehet szükség, hogy hatékonyabb legyen a készülékek antennája. Az új gyártási eljárás használatával megalkotott keretek csökkenthetik az árnyékolást, és ezáltal jobb hatékonyság érhető majd el a nagyfrekvenciás átvitel hatékonyságát tekintve. És a rések vagy edzett üveggel, vagy pedig zafír-kristállyal lesznek feltöltve, hogy megfelelő oltalomban részesüljön az új struktúra.

Kuo úgy véli, hogy ez a változtatás sokba fog kerülni. Az új eljárással létrehozott keret a megszokottnál akár 60 százalékkal is többe kerülhet, de a hozzáadott anyag függvényében 20-30 vagy 40-50 százalékos drágulás a valószínűsíthető. Amennyiben csak edzett üveget használ az Apple, az olcsóbban úszható meg, a zafír-kristályüveg viszont alaposabban megtolhatja a költségeket.

De a jelentés arra is kitér, hogy ez az újítás lesz majd az egyik olyan dolog a következő iPhone generációnál, ami jelentősen fellendítheti az Apple várakozása szerint a keresletet, így a fejlesztés kifizetődő lehet. És a vállalat talán emelni is fogja az árakat, miután idén egy kicsit csökkentette a tavalyihoz képest a mobilokért kifizetendő összeget, így tudja majd ellensúlyozni a növekedő költségeket.

Kuo korábban arról is beszélt az 5G támogatás bevezetésén túl, hogy egy új méreteket fog 2020-ban bevezetni az Apple. Marad a 6,1 col, azonban a nagyobb mobil már 6,7 hüvelykes lesz, a kisebb pedig 5,4 colosra zsugorodik össze. Plusz azt is elmondta már az elemző egy korábbi beszámolójában, hogy már mindegyik modellnek OLED technológiás megjelenítő kerül majd a frontjára. Kettő készüléknek pedig már 3D ToF képalkotó is lehet a fedélzetén – ezek a jobb ARKit támogatást szolgálhatják majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap