Videón a Xiaomi 120 wattos töltő adaptere

Ez az eszköz már átlépi az USB Power Delivery szabvány kereteit.

Videón a Xiaomi 120 wattos töltő adaptere

A Xiaomi már egy ideje dolgozik azon, hogy az okostelefonok töltését tekintve elérje a 100 wattos álomhatárt. Most pedig nagyon úgy fest, hogy a cég folyamatosan halad előre ezzel a fejlesztéssel, és belátható időn belül kereskedelmi forgalomba kerülhet az első 120 wattos töltője, amit valószínűleg egy csúcskategóriás mobillal együtt vezet majd be.

A napokban egy olyan videó került fel a YouTube-ra, amelyen jól kivehetően szerepel egy új adapter, mely a MDY-12-ED azonosítóval lett ellátva. És 120 wattos teljesítménnyel képes tölteni a hozzáláncolt készülékeket, ami jelen esetben jellemzően okostelefon lenne. A szerkezet ezt a „tempót” 20 voltos feszültés mellett érné el, ami a maximuma az USB Power Delivery szabványnak. Viszont ahhoz, hogy a 120 wattot elérje, az áramerősséget tekintve át is lépi az USB PD-t, az ugyanis legfeljebb 5 ampert enged meg, itt viszont a csúcsteljesítményt 6 amper jelenti.

Korábban a Xiaomi már hivatalosan is beszélt egy olyan Super Charge Turbo megoldásról, ami 100 wattos lett volna – ami az USB Power Delivery maximuma alapvetően . És valószínűleg ennél sikerült végül elérni a 120 wattot, ugyani a matricán jól látható, hogy a készülék egyébként „csak” 100 wattos teljesítményre képes, amíg 100-240 V mellett használják, és a 120 wattot kizárólag stabil 220-240 V mellett tudja kipréselni magából.

Az adapteren szereplő feliratok arról tanúskodnak, hogy a kiegészítő minden gond nélkül meg tudja oldani a visszafelé kompatibilitást, és tölthető vele olyan okostelefon, ami igazából nem támogat ilyen eszeveszett töltési teljesítményt. Az eszköz képes üzemelni 5 vagy 9 volt mellett 3 amperrel, 11 volt mellett 6 amperrel, és 20 volt mellett 5 amperrel is a 20 volt és 6 amperes csúcs mellett.

A maximális teljesítmény kihasználása mellett egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátort kevesebb mint negyed óra alatt 100%-ra lehet tölteni ezzel a fejlesztéssel. Tehát amennyiben a felhasználó reggel veszi észre, hogy lemerült a mobilja, akkor is teljesen feltöltött készülékkel indulhat munkába, mert elég lesz annyi idő a feltöltésre, ami alatt a készülék tulajdonosa letudja a napindító rutinját.

Érdekes módon egy a töltőn látható matrica arról árulkodik, hogy még április 22-én készülhetett el a lencsevégre kapott eszköz. A Xiaomi minden bizonnyal sokáig teszteli, míg teljesen meggyőződik arról, hogy megfelelően működik. És persze a hatósági engedélyeknek a megszerzése is bele telik némi időbe.

A rányomott feliratokon túl részleteket nem lehet még tudni ezzel a termékkel kapcsolatban, de a trendeket figyelembe véve, szinte biztos, hogy a Xiaomi adaptere GaN, vagyis gallium-nitrid alapú. A csúcsra járatott gyorstöltő általában már ilyenek, mivel a GaN alkalmazása a szilíciumhoz képest lényegében csak előnyökkel jár a felhasználó szempontjából. Az ilyen adapterek kisebbek, mert kevesebb komponenst kell bennük elhelyezni; nagyobb hatékonysággal tudják az áramot átvinni, ami azt jelenti, hogy kevésbé melegednek, illetve magasabb feszültséggel üzemelhetnek. Szóval minden szempontból megfelelő egy 120 wattos töltőnek is.

Egy ilyen adapter egyébként már rendkívül univerzálisan használható egy megfelelő C-típusú csatlakozós USB kábellel. Nemcsak okostelefonokat, hanem akár még nagyobb teljesítményű noteszgépeket is gond nélkül lehet egy 120 wattos adapterrel alkalmazni. Ami azt jelenti, hogy az utazásokra például elég lehet csak egy ilyen adaptert magával vinnie a felhasználónak, hogy minden készülékének az energiaellátásáról tudjon gondoskodni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap