Vezeték nélküli HDD dokkoló az Akasa műhelyéből

Az új kiegészítővel hatékonyan újrahasznosíthatjuk régi 2,5 colos, illetve 3,5 colos SATA adattárolóninkat.

Vezeték nélküli HDD dokkoló az Akasa műhelyéből

Az Akasa újdonságával régi SATA merevlemezünket felhasználva otthoni WiFi-s adatközpontot hozhatunk létre, ami fájlmegosztásra és különböző multimédiás tartalmak hatékony és kényelmes megosztására egyaránt alkalmas

A DuoDock X WiFi névre keresztelt kis kiegészítő 140 x 72 x 94,5 milliméteres mérettel bír és kétféle színben kerül az üzletek polcaira: feketében, illetve fehérben. A 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel ellátott újdonság 3 GB-os adattároló kapacitásig fogadja a SATA 3 Gbps-os, illetve SATA 6 Gbps-os merevlemezeket vagy SSD meghajtókat.

Jó hír, hogy nem csak a 3,5 colos asztali-, hanem a 2,5 colos mobil adattárolók számára is van bővítőhely, de egyidejűleg persze csak egyféle adattárolót lehet bevetni.

A támogatott fájlrendszerek között az NTFS és a FAT mellett az exFAT is jelen van. Maga a 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlő egyszerre maximum három felhasználót, vagy ha úgy tetszik, három konfigurációt képes kiszolgálni - asztali számítógépeket, noteszgépeket, táblákat és okostelefonokat egyaránt -, hatótávolsága pedig az adott "terepviszonyoktól" függően maximum 30 méter. Ez a hatótávolság persze csak akkor érhető el, ha nem kell több falon is átküldeni a jelet. A WiFi kapcsolatot WEP, WPA-PSK (TKIP/AES) vagy WPA2-PSK (TKIP/AES) típusú adattitkosítással egyaránt védhetjük.

A dokkoló hátulján egy USB 3.0-s portot is találunk, amellyel közvetlenül számítógéphez kapcsolhatjuk az egységet, ha szükséges. Ez a funkció azért jó, mert USB 3.0-s csatolófelületen keresztül jóval nagyobb adatátviteli sebesség áll rendelkezésre, mint 802.11n WiFi-n, ráadásul betonstabilan, így nagyobb adatmennyiség mozgatásakor érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Érdekesség, hogy mind a fekete, mind pedig a fehér kiadás rendelkezik kék LED-es világítással, ami igény esetén ki is kapcsolható - ahogy maga az eszköz is.

Az ötletes újdonság UPnP médiaszerver támogatással, Xbox 360 támogatással, valamint Open In és AirPlay támogatással egyaránt rendelkezik. Az iOS, illetve Android mobil operációs rendszert futtató táblákra és okostelefonokra natív alkalmazás is jár, amellyel maximálisan kiaknázhatóak a DuoDock X WiFi-ben rejlő lehetőségek. A termék Android 2.1-es és iOS 4.0-s mobil operációs rendszertől felfelé használható, de emellett a Windows XP, Vita, 7 és 8, valamint a Mac OS X 10.3-asnál újabb asztali operációs rendszerekkel is kompatibilis.

Az iOS 4.0-s, illetve ennél újabb mobil operációs rendszerekhez készített alkalmazás az alábbi fájltípusokkal kompatibilis:

[list type="unordered"]

[*]Videó: h.264, .mov, .mp4, .mpv, .3gp, .m4v

[*]Fotó: .jpg, .jpeg, .png, .gif, .tif, .bmp, .tiff

[*]Audió: AAC, MP3, M4A, AIF, WAV

[*]Dokumentum: MS Office 97 vagy frissebb, .pdf, .rtf

[/list]

Az Android 2.1-es, illetve újabb mobil operációs rendszerrel szerelt eszközökön futó natív alkalmazással az alábbi tartalmak kezelhetőek:

[list type="unordered"]

[*]Videó: h.264, .mp4, .3gp, MPEG-TS, .mkv

[*]Fotó: .jpg, .png, .gif, .bmp, .webp

[*]Audió: AAC, MP3, .ota, .imy, .ogg, .rtttl, .rtx, .wav

[/list]

A hasznos kis kiegészítő egy külső tápadapterrel, egy USB 3.0-s kábellel és gyors üzembehelyezési útmutatóval kerül az üzletek polcaira. Az Akasa illetékesei nem árulták el a termék pontos ajánlott végfelhasználói árát, de egy kis keresgélés után azért találtunk némi információt ebben a témakörben: az egyik neves Egyesült Királyságbeli webshopban 54,7 fontos áron tűnt fel a DuoDock X WiFi, ami átszámítva 19 300 forint körüli összeget jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward