Vérnyomást is mérhet az ASUS új okosórája

A VivoVatch SP hosszú üzemidőt és jó egészségügyi funkcionalitást nyújt, de vannak gyengébb pontjai is.

Vérnyomást is mérhet az ASUS új okosórája

Az IFA alkalmával az ASUS újdonságok hadával rukkolt elő, és a sok friss termék között egy viselhető kiegészítő is megbújt. A tajvaniak egy ideje már nem késztettek okosórát, de a jelek szerint nem engedték el teljesen ezt a termékkategóriát sem. Talán most, hogy egyre nagyobb a kereslet az ilyen készülékek iránt, ismét szerencsét próbálna.

Minden információt nem tudhattunk meg a készülékkel kapcsolatosan, de nagyvonalakban kiderült, hogy mire kell számítani. A VivoVatch SP kör alakú számlapot kapott alján egy apró lecsípéssel, ami megszokott igazából, de egy kicsit belerondít az összképbe. A panel 320 x 300 képpontos felbontású, színes és TFT technológiás. A szerkezet Gorilla Glass üveggel lett lefedve, a lünetta pedig kerámiából van, és az egész kapott egy zsírtaszító réteget, ami elvileg távol tartja majd az ujjlenyomatokat és más szennyeződéseket. A készüléken a vállalat saját fejlesztésű szoftvere fog futni, nem az Wear OS, de elvileg az alapvető funkciók megoldottak lesznek, appokat azonban nem lehet majd rá telepíteni.

Galéria megnyitása

Az ASUS az egészséges életmód segítésére helyezte a hangsúlyt, és ennek megfelelően emelte ki a szerkezet funkcionalitását is. Nagy hangsúlyt kapott, hogy elektrokardiográfiás mérést is tud készíteni azon felül, hogy méri a viselője pulzusát, valamint a véroxigén szintjét. Az EKG mellett pedig még a vérnyomás mérésére is fel lett készítve a termék, viszont ez a funkció regionális korlátozás alá fog esni, tehát lesznek olyan területek, ahol ennek a híján lesz a szükséges tanúsítványok megszerzéséig. A szerkezet képes meghatározni a stresszszintet is, és a komplett mérés, amiben ezeket az információkat mindet összegyűjti, elméletileg nem tart tovább 20 másodpercnél. Ilyen rövid idő alatt nagyon kevés okosóra képes ennyi adat megmérésére, de arra azért itt is szükség van, hogy a vizsgálat idejére meg kell állni, és kézzel a kijelölt pontokat nyomva kell tartani.

Galéria megnyitása

A felhasználó egészségügyi adatait az ASUS HealthConnect alkalmazás fogja tárolni, és ezen belül az ASUS HealthAI technológia gondoskodik majd az információk kielemzéséről. A szolgáltatás a rendelkezésére álló adatokat felhasználva képes lesz a programon keresztül ajánlásokat, tanácsokat adni az embereknek arra vonatkozóan, hogyan tudnák javítani az eredményeiket. A tippeket gépi tanulást bevetve fogja meghatározni a rendszer.

Galéria megnyitása

A szerkezet cserélhető szíjjal jön, és bármilyen megfelelő méretű, szabványos szíjat rá lehet akasztani, saját ízléséhez igazíthatja ezt a felhasználó. Kiemelte az ASUS, hogy a tervezés során különösen ügyelt arra, hogy a megfelelő vízállósági szint biztosított legyen. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy akár úszás közben is viselhesse az ember, ilyenkor is szemmel tudja kövezni a teljesítményt és az egészségügyi adatokat. Rendelkezik a szerkezet GPS-szel, így azt is tudja, milyen utat járt be az ember például futás vagy kerékpározás közben, és van magassági mérő is, aminek a túrázók örülhetnek. Az okosóra sokféle testmozgást tud egyébként az előre megadott módokon figyelni. És sokáig bírja majd egy töltéssel, ami nagyon fontos. A bemutatón elhangzottak szerint normál használatban 14 napig mehet, mielőtt lemerülni, ez pedig remek hír – persze a GPS aktiválása jelentősen merítheti majd.

Az ASUS VivoVatch SP jelen állás szerint a valamikor a negyedik negyedévben kerülhet majd a boltokba, és azt egyelőre nehéz megtippelni is, hogy mennyibe fog kerülni. A vállalat az árazással kapcsolatosan most még mélyen hallgat. Korábban egyébként az ASUS okosórái elég jó ár-érték aránnyal futottak, így reményeink szerint ez a megoldás sem lesz túlzottan drága.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap