Vendégeink is küldhetnek tartalmakat Chromecast-unkra

A Guest Mode jóvoltából egyszerűen és gyorsan párosítható a Chromecast a vendég okoseszközével.

Vendégeink is küldhetnek tartalmakat Chromecast-unkra

A Google egy új szolgáltatással bővítette WiFi hálózaton keresztül streameket fogadó Chromecast-jének repertoárját, így a HDMI portba illeszkedő apróságra immár vendégeink is tudnak gyorsan, kényelmesen, jelszavakkal való vesződés nélkül tartalmakat küldeni.

A Guest Mode névre hallgató, bármikor ki- és bekapcsolható szolgáltatást egyelőre sajnos csak Android 4.3-as vagy újabb mobil operációs rendszert használó okostelefonok, illetve táblák segítségével lehet használni, de érkezése így is üdvözlendő. Családi vagy baráti összejöveteleken a Guest Mode jóvoltából egyszerűbben lehet majd képeket és videókat megosztani egymással, ha az adott helyiségben van egy Chromecast-tel felvértezett HD televízió.

A Chromecast Guest Mode lényege, hogy ebben a módban a Chromecast egy speciális WiFi beacon-t bocsát ki, amelyet a vendég okoseszközén futó Google Cast Ready app érzékel. Az appban megjelenik a Cast ikon, amelyet megérintve megjelenik a "Nearby Device" opció. A funkció igénybevételéhez a Chromecast generál egy négy számjegyű PIN kódot, ami a Guest Mode használatához elengedhetetlenül szükséges. Ahogy egy közelben lévő eszköz használni szeretné az említett funkciót, a Chromecast automatikusan továbbítja a PIN kódot rövid, emberi fül számára hallhatatlan audió impulzusok formájában. Amennyiben a hangalapú eszközpárosítás nem jár sikerrel, úgy a vendégnek meg kell adnia a PIN kódot, ami a Chromecast hátulján, illetve a Chromecast alkalmazásban található.

A hangalapú eszközpárosítás átlagos helyzetekben biztonságos, azaz társasházakban, vagy panellakásokban a szomszéd biztosan nem tud ilyen módszerrel a másik lakásban lévő Chromecast-re tartalmakat streamelni. Extrém esetekben, ha a falak nagyon vékonyak, az támadási felületet nyújthat. Persze könnyedén kikapcsolható a Guest Mode, ha éppen nincs rá szükség, így a "veszély" kis körültekintéssel elhárítható. A Guest Mode használatához egyébként a helyi WiFi hálózatra sem kell csatlakoznia a vendég mobileszközének.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward