Véletlenül kiderült némi infó a Nokia 9-ről

Véletlenül kiderült némi infó a Nokia 9-ről

A Nokia 9 kapcsán eddig még csak kiszivárgott információkról beszélhettünk, most azonban hivatalos forrásból jelent meg idejekorán pár érdekes adat az okostelefonnal kapcsolatban. A Google által nyilvántartott megbízható vállalati mobilok listáján bukkant fel véletlenül a készülék képpel, és neve mellett néhány fontos jellemvonással.

Galéria megnyitása

Az Android Enterprise listára felkerült információ alapján a HMD Global valószínűleg nem Nokia 9 PureView néven hivatkozik majd a mobilra, hanem egyszerűen csak Nokia 9 lesz az eszköz neve. A korábban kiszivárgott képeknek megfelelően nem lesz bemetszés ennek a készüléknek a kijelzőjében, és mai szemmel nézve nem is lesz túlzottan vékony a kávája.

A HMD Global új csúcsmodelljéről a Google vállalatoknak készített aloldala azt árulta el, hogy az okostelefon egy 6 hüvelykes megjelenítőnek fog otthont adni. A termék 4 GB-nyi rendszermemóriával szolgál majd, a tárkapacitása pedig 128 GB-os méretet öltött – de persze ezen a ponton elképzelhető, hogy más konfigurációval is számolni kell majd, ilyen felállás viszont már biztosan érkezik. A szerkezeten az Android 9.0 operációs rendszer lesz jelen, ami nem meglepő, hiszen a HMD Global kiemelten nagy figyelmet szentel a frissességre. Az Android Enterprise ajánló listában szerepel még, hogy lesz benne ujjlenyomat-olvasó is. Ennek kapcsán érdekesség, hogy a pletykák szerint be lesz bújtatva a biometrikus szenzor a kijelző mögé. Sajnos a hátlapról hivatalos kép nincs, de a korábban kiszivárgott felvételeken valóban nincs a burkolaton látható ujjlenyomat-olvasó. NFC chippel is biztosan fel lesz vértezve az okostelefon, a Zero-touch támogatásnak viszont már híján lehet a rövid leírás szerint. Ez azt jelenti, hogy nem lesz lehetősége az adminisztrátoroknak, rendszergazdáknak távolról menedzselni a mobil funkcióit, megváltoztatni a beállításait, ami annyiban furcsa, hogy az Android Enterprise lajstromban szintén szereplő Nokia 8 esetében ez is biztosított.

Galéria megnyitása
Egy frissen kiszivárgott kép, ami az Android Enterprise laptól függetlenül jelent meg

A Nokia 9 egy igazán különleges felsőkategóriás okostelefonnak ígérkezik, leginkább az ötkamerás moduljának hála kerülhet a figyelem középpontjába. A készülék jelen állás szerint Barcelonában fog bemutatkozni a Mobil Világkongresszus nulladik napján (február 24.).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap