Végzetes gond van néhány iPhone-nal, ingyen javítja a hibát az Apple

Korábbi modellek válhatnak működésképtelenné, ezért újabb javítási programot hirdetett az Apple.

Végzetes gond van néhány iPhone-nal, ingyen javítja a hibát az Apple

Az Apple a gyártási hibák észlelésekor általában javítási programot szokott indítani annak érdekében, hogy a rejtett problémával forgalomba került okostelefonok ne okozzanak felesleges bosszúságot és szükségtelenül nagy anyagi terhet a tulajdonosoknak. Ezúttal az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus érintett egy ilyen ügyben.

Egy komponens meghibásodása miatt teljesen használhatatlanná válhatnak az okostelefonok, amik egészen frissen készültek. Mert bár az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus mostanra a legtöbb piacon kifutott, a jelek szerint a vállalat egészen a közelmúltig biztosan gyártotta a terméket. Az iPhone 6s széria főleg elmaradottabb térségekben kapható még. (Eleve a gyártása is Indiába lett már költöztetve ennek a modellnek, és talán éppen ehhez köthető a hibás alkatrész megjelenése is.) És valószínűleg ilyen területeken lehetnek az érintett hibás eszközök is, de ezt nem részletezte a vállalat, globális visszahívást hirdetett. A javítás minden esetben ingyenes.

Galéria megnyitása

A felhasználóknak nem kell befáradniuk a legközelebbi hivatalos Apple szervizbe, hogy kiderítsék, érintheti-e a készülékük a gyártási hibával kapcsolatosan. Elegendő csak beírnia az Apple által létrehozott aloldalon a készüléke szériaszámát. Ennyiből már kideríthető, ha javításra kell vinni az okostelefont, szóval érintetett a minőségi problémában. És egyébként a vállalat beszámolója szerint csak olyan modelleknél kell ezzel számolni, amelyek 2018 októbere és 2019 augusztusa között készültek. Csak emlékeztetőül: az iPhone 6s termékcsalád 2016-ban lépett a pályára, és az iOS 13 frissítést még megkapta.

Az Apple nem részletezi, hogy milyen hiba van a fent említett periódusban készült iPhone-oknál, csak szűkszavúan annyit árult el, hogy egy olyan komponens került felhasználásra, ami valószínűleg nem fogja bírni, meg fog hibásodni. A visszahívási programot 2 évre hirdette meg az Apple, ami azt jelenti, hogy a garancia ideje alatt, ha ilyen hibája lesz a gépeknek, akkor biztosan nem kell majd ezért a javításért fizetni.

Természetesen az Apple mindenkinek segít, azoknak is, akik esetleg már a saját költségükön megjavíttatták az okostelefonjukat, mert nagyon hamar jelentkezett a probléma. Ilyenkor a cupertinóiak megtérítik a felhasználó által kifizetett összeget. Persze ilyen esetben valószínűleg csak meglévő, bizonyítékként szolgáló dokumentumok birtokában fogja ezt megtenni az Apple.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap