Végre megállapodott az Amazon és a Google

A YouTube feletti csatározásból mindkét fél győztesen jött ki.

Végre megállapodott az Amazon és a Google

Hosszú idő telt el azóta, hogy a Google az Amazon viszonya megromlott, és ennek következtében egész egyszerűen megvonta a keresőóriás a YouTube támogatást a Fire TV-től. De most végre rendeződtek a sorok a két cég között, és ennek a felhasználók örülhetnek majd leginkább. Visszatérhet a YouTube applikáció az Amazon platformjára, és más pozitívumai is lesznek a megegyezésnek.

A YouTube napjainkban az internetes videózás egyik kiemelt központi szereplője, de hónapok teltek el úgy, hogy az Amazon televíziós platformjáról nem lehetett ezt a hivatalos appon keresztült elérni. A Fire TV-ről a Google és az Amazon viszonyának az elmérgesedése nyomán tűnt el a gyári YouTube applikáció. Mostantól viszont már nem kell erről lemondania a felhasználóknak, legalábbis adott eszközök esetén nem. A legtöbb amazonos Fire TV készülékre, valamint a Toshiba, az Insignia, az Element és a Westinghouse televíziókra is visszatért a YouTube, a következő hónapokban pedig minden más Fire TV egységre is elérhetővé válik ez a tulajdonosok örömére.

A videomegosztó teljesen beleolvad majd a platformba, ennek megfelelően az Alexa digitális asszisztens szolgáltatással is lehet majd vezérelni. Külön pozitívum ezen a téren, hogy a kontextuális parancsokat is tudja majd értelmezni a rendszer, amikor már fut a YouTube app az előtérben, akkor már egyszerűbb parancsokat is elegendő lesz kiadni, mindent a helyén fog kezelni a szoftver. És ez még nem minden, ugyanis már a YouTube alkalmazás lehetőséget fog nyújtani megfelelő hardveres háttér biztosítása esetén akár a 4K minőség élvezésére is, és a 60 FPS-es lejátszásról sem kell lemondani, plusz a HDR is biztosítva lesz a lehető legjobb élményért.

További fejlesztésekre is számítani lehet a jövőben a megállapodás nyomán. Elérhetővé válik majd a következő hónapokban a fiatalabb generációk számára a YouTube Kids, ezen felül pedig a YouTube TV szolgáltatásra is számítani lehet még idén az Amazon Fire TV készülékeken.

Galéria megnyitása

A Google is igyekszik hasznot húzni abból, hogy közeledett az Amazonhoz. Ennek jegyében a Prime Video mobilos alkalmazásban már lesz támogatás a Chromecast eszközök irányába is. Ennek köszönhetően a felhasználók több helyzetben lesznek képesek streamelni a videókat a televíziók képernyőjére. Ez a támogatás az iOS és az Android esetében egyaránt jelen lesz. Továbbá a Prime Video applikáció már széles körben elérhetővé válik az Android TV platform égisze alatt, eddig ez ugyanis csak speciális esetekben volt hozzáférhető, például az Nvidia Shielden jelen lehetett. A kompatibilis Android TV hardverekre mostantól már gond nélkül le lehet ezt tölteni igény esetén.

Végül még azt érdemes megemlíteni, hogy néhányan örömmel fogadták volna azt a bejelentés, hogy az Echo Show is kap YouTube támogatást, de erről sajnos nem esett szó. A Google saját lakáskiegészítőin, persze gond nélkül lehet fogyasztani a YouTube videókat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap