A Gigabyte is készített Radeon RX 590-es videokártyát

Nem siette el a vállalat, az biztos.

A Gigabyte is készített Radeon RX 590-es videokártyát

A Radeon RX 590 még tavaly novemberben bemutatkozott, ám a partnerek eddig valahogy nem igazán tolongtak, hogy új videokártyát építsenek a friss termék köré. Az MSI például még csak az elmúlt hónap elején rántotta le a leplet saját megoldásáról, a Gigabyte első Radeon RX 590-ese pedig éppen most jelenik meg.

A Gigabyte Radeon RX 590 Gaming alapját a már jól ismert, 12 nm-es csíkszélességgel készülő, Polaris 30 kódnevet viselő GPU adja, ami az előző generációs megoldásokhoz hasonlóan 5,7 milliárd tranzisztorból áll, 2304 stream egységet tartalmaz, 144 textúrázóval és 32 renderelővel dolgozik, memória-adasínje pedig 256-bites. Utóbbira 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik.

Galéria megnyitása

A GPU ebben az esetben apró tuningon esett át, hiszen a referenciának minősülő 1545 MHz helyett ezúttal 1560 MHz-es boost órajelet vethet be, a VRAM azonban megúszta a tuningot, vagyis a szokásos 8 GHz-es effektív órajelen üzemel. Azt persze fontos leszögezni, hogy a tuningolt állapot csak az OC Mode aktiválásával lép életbe, alap esetben ugyanis Gaming Mode-ban működik a termék, ami 1545 MHz-es boost órajelet használ.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A melegedő komponensek hűtéséről egy WindForce 2X típusú megoldás gondoskodik, ami két darab 90 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik, a GPU által termelt hőt hőcsövek juttatják el az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz. A 232 milliméter hosszú, 116 milliméter széles és 40 milliméter magas videokártya mindössze két slotnyi helyet foglal az adott számítógépházon belül. Videó kimenetei között egy Dual-Link DVI-D, egy HDMI, valamint három darab DisplayPort csatlakozó sorakozik. Stabil tápellátásáról egy darab nyolctűs PCI Express tápkábellel gondoskodhatunk.

Az újdonság hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban még nem közölte a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap