Véget ér az klienspiacra szánt Optane SSD-k pályafutása

A változás csak azokat a modelleket érinti, amelyek kizárólag 3D Xpoint alapú tárhelyet kínálnak, hibrid társaik továbbra is elérhetőek lesznek.

Véget ér az klienspiacra szánt Optane SSD-k pályafutása

Az Intel és a Micron által közösen fejlesztett 3D Xpoint lapkák igencsak ígéretesnek tűntek korábbi bemutatásuk alkalmával, ugyanis jelentősen alacsonyabb késleltetéssel büszkélkednek mint a klasszikus, 3D NAND Flash alapú SSD-k, plus strapabíróság terén is igen jó kvalitásokkal rendelkeznek, így az üzleti felhasználók számára sok esetben lehetnek vonzóak.

A 3D Xpoint alapú SSD-k a klienspiacon is szerencsét próbáltak az elmúlt időszakban, vagyis átlagfelhasználói szinten is profitálhattunk az általuk kínált előnyökből, igaz, az 1 GB-nyi tárhelyre vetített költség nem volt éppen alacsony. Azóta az Intel és a Micron útjai különváltak, a 3D Xpoint alapú SSD-k még egy ideig elérhetőek voltak kereskedelmi forgalomban, a napokban viszont bejelentette az Intel: a 3D Xpoint memórialapkákkal szerelt klienspiaci SSD-k hátralévő napjai már meg vannak számlálva.

Galéria megnyitása
Véget ér egy korszak

Erről csendben, minden különösebb hírverés nélkül, egy termékváltozási értesítőn keresztül tájékoztatta a vállalat az érintetteket, amelyből minden részlet kiderül. A változás csak azokat a modelleket érinti, amelyek tisztán 3D Xpoint alapon működnek, a hibrid modellek azonban továbbra is forgalomban maradhatnak. A döntés értelmében a vállalat befejezi az Intel Optane Memory M10, a 800P, a 900P és a 905P sorozat gyártását, az átmeneti időszak pedig meglehetősen gyors lesz, hiszen az utolsó szállítmányok a következő hónap folyamán hagyhatják el az üzemeket.

Aki még szeretne beszerezni egy 3D Xpoint alapú SSD-t, igyekeznie kell, ugyanis a készletek hamar elfogyhatnak, utánpótlás pedig már nem várható. A vállalat tervei alapján a későbbiekben már nem veszi célba a 3D Xpoint alapú termékekkel a klienspiacot, azaz csak üzleti meghajtókkal és kártyákkal találkozhatunk a termékpalettán a jövőben.

Az Intel alternatív módon azt ajánlja, aki szeretné továbbra is élvezni a 3D Xpoint technológiában rejlő előnyöket, válassza az Optane Memory H20-as sorozat tagjait, azok ugyanis QLC NAND Flash alapú tárhellyel, valamint 32 GB-nyi 3D Xpoint tárhellyel gondoskodnak a lehető leggyorsabb adatelérésről. Ezek a termékek 1 TB-os és 2 TB-os kivitelben érhetőek el

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap