Vane előzetes - a Shadow of the Colossus nyomdokain

Megérkezett a Shadow of the Colossus csapatából kivált Friend & Foe első játékának első előzetese.

Vane előzetes - a Shadow of the Colossus nyomdokain

Korábbi hírünkben már írtunk arról, hogy a Shadow of the Colossus fejlesztői közül néhányan új csapatot hoztak létre és jelenleg a Vane című játékon dolgoznak Tokióban. Akkor még csupán pár képpel tudtunk szolgálni a Friend & Foe névre keresztelt független stúdió készülőben lévő kalandjátékából, most már viszont van egy kedvcsináló előzetesünk is, amelyben egy kissrác rohan a sivatagban szétszórtan heverő rejtélyes romok között, miközben lába nyomán különböző szabályos testek nőnek ki a homokból. A világ hangulata valóban emlékeztet a Shadow of the Colossuséra és az Icoéra is, és a kisfiú főhős is a klasszikus játékokat idézi.

A Vane-ben nagy hangsúlyt kap a világ felfedezése, ebben nagy segítségére lesz főhősünknek az a képessége, hogy madárrá tud változni. A játékmenetről még nem árultak el sokat, csak annyit, hogy lesznek fejtörők is. A videó leírásában ezt olvashatjuk:

"Egy ezeréves visszatérő álom. Egy világtól elzárt vidék, melyet homokfalak vesznek körül. Egy erő, amely rabszolgájává teszi azokat, akik a falakon belül vannak."

Bár a két nagy klasszikus előd PS2-es (és később PS3-as) játék volt, a csapat a Vane-t elsősorban PC-re fejleszti, de úgy nyilatkoztak, hogy minden más platformra is elkészítik, amire csak rá tudják tenni a kezüket. A megjelenési dátummal kapcsolatban nem tudtak még semmi pontosat mondani, csak annyit, hogy "ha kész lesz", bár gyanítjuk, hogy hamarabb fog kijönni, mint volt kollégáik játéka, a The Last Guardian.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward