Változik a szoftverfejlesztés üteme a OnePlus-nál

A vállalat nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a stabilitásra, de arról szó nincs, hogy a tempóból visszavenne.

Változik a szoftverfejlesztés üteme a OnePlus-nál

A OnePlus napjainkban már nemcsak a termékei ár-érték arányával képes kiemelkedőt nyújtani, hanem az eszközök softvertámogatásával is. Már minden készülékét az Android One platformnak megfelelő támogatásban részesíti, és rendszeresen biztosítja a felhasználók számára a nyílt béta kiadásokat is. Így az emberek már az elkészülésük előtt kipróbálhatják a legújabb fejlesztéseket.

Eddig a OnePlus bőkezűen szórta a felhasználóknak a nyílt béta kiadásokat, és a zárt bétában nem sokáig tartotta a fejlesztéseket. Ez a trend viszont hamarosan megváltozik, ugyanis a márka vezetése úgy döntött, hogy más módszerre áll át. A OnePlus ezzel a lépéssel azt szeretné elérni, hogy a felhasználói élmény jobb legyen, és a nyílt béták minősége magasabb szintre lépjen. Valamint a zárt bétásoknak pedig mélyebb betekintést engedjen.

A OnePlus megtartja a három lépéses megjelenési csatornát, továbbra is lesznek zárt béták, nyílt béták és persze végleges szoftverkiadások. Azonban nagy különbség lesz az eddigi gyakorlathoz képest, hogy a nyílt béta kiadások már nem fognak sűrűn jönni, hanem csak havonta egy ilyennel lehet majd számolni. A havi megjelenésen belül is törekedni fog a OnePlus a rendszerességre, de erről még bővebb információval nem szolgált.

Galéria megnyitása

A fejlesztési változások velejárója lesz a OnePlus elmondása alapján az is, hogy a zárt bétás közösség hamarabb megkapja majd a rendszert, mint eddig. Ennek köszönhetően még korábban próbálhatják majd ki a cég aktuális szoftveres fejlesztéseit, de persze egyben azt is jelenti az új irány, hogy hibákkal is sűrűbben találkozhatnak majd azok, akik a bétákat tesztelik. A korai kiadások minden esetben legalább 100 tesztelőnek elérhetőek lesznek, és ezeknek a felhasználóknak a visszajelzéseire jobban tudnak majd a fejlesztők koncentrálni.

A mostani döntéshez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a OnePlus meglátása szerint a zárt béta mögött álló közösség kellően nagy és hatékony ahhoz, hogy az esetleges hibáknak a kiszűréséről gondoskodni tudjon. Nincs már akkor igény a nyílt bétásoktól érkező visszajelzésekre, mint korábban.

Azt is megtudhattuk, hogy a OnePlus 8 és 8 Pro modellek esetében a következő zárt béta hamarosan elérhető lesz, és könnyen lehet, hogy ez már nemcsak az Android 10 alapon fog újdonságokat hozni. Néhány szaklap már abban bízik, hogy a OnePlus itt rögtön nyitni fog az Android 11 operációs rendszer tesztelése felé is.

A végleges kiadásoknak a terjesztésén túl sokat nem módosít a OnePlus, ezek továbbra is úgy jönnek majd, mint korábban. 1-2 havonta lehet majd hivatalosan új OxygenOS és Android frissítésekre számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap