Változások jönnek a Facebook-csoportoknál

Egyszerűbben és átláthatóbban fognak ezek működni, így könnyebb lesz a kezelésük is.

Változások jönnek a Facebook-csoportoknál

A Facebook számára a csoportok nagyon sok felhasználót hoznak, sokan vannak, akik szinte csak a csoportok miatt látogatják az oldalt. Viszont a csoportoknak a működését korábban már több kritika is érte azért, mert nem eléggé egyszerű a felépítésük, és néhányakat a különböző csoporttípusok megzavartak.

Mindenkit egyformán érintő változás, hogy mostantól a Facebook már nem három főbb csoporttípust különböztet meg, hanem csak kettőt. Eddig volt publikus, zárt és titkos csoport, mostantól viszont már csak publikus és privát opciók közül lehet választani egy új csoport létrehozásakor. Ettől a lépéstől azt várja a Facebook, hogy végre mindenki pontosan tisztában lesz majd azzal, hogy milyen típusú csoportban van, illetve milyen csoporthoz csatlakozik éppen. A publikus és a privát lehetőségeknél már egyértelmű lesz, hogy mi jellemző azokra.

A publikus csoportokat bárki megtalálhatja és megnézheti, meg is lehet ezeket nyitni tagság nélkül, és láthatóak is a benne sorakozó bejegyzések, fotók, videofelvételek. A privát csoportoknál viszont olyanok nem láthatják a tartalmakat, akik nincsenek rajta a tagok listáján, így a megosztások is láthatatlanok maradnak. Szóval tiszta sor, hogy a privátba „bátran” lehet posztolni úgy, hogy azt nem láthatja bárki az ember környezetéből, a publikus csoportnál viszont minden követhető.

Bár látszólag így kiesik a titkos/rejtett csoportok létrehozásának a lehetősége, de a valóság az, hogy ez továbbra is megmarad, de csak egy beállítási lehetőség lesz azoknál a csoportoknál, amelyek privátok. Az adminisztrátorok dönthetnek majd arról, hogy az adott privát csoport kereshető legyen, szóval lehessen látni, vagy csak azok tudhassanak róla, akiket más tagok felvesznek, a keresővel ne akadhassanak rá mások. Azt pedig egyértelműen és kiemelten lehet majd látni a csoportok nyitólapján, hogy látható vagy rejtett privát csoportról van szó. Szóval a Facebook leginkább egy trükkös átrendezést hajtott végre lényegében, mert korábban a zárt és a titkos csoportok a kereshetőségen túl amúgy sem különösebben különböztek egymástól.

Galéria megnyitása

Ezen felül a vállalat kiemelte, hogy a Biztonságos Közösségek Kezdeményezés keretében megpróbál majd tenni az ellen, hogy a csoportokon belül sérelmek érjék a felhasználókat. A vállalat állítólag nagyon sok energiát fektet abba, hogy proaktívan lépjen fel a káros tartalmak ellen. A cél az, hogy a nem oda illő tartalmakat még az előtt eltüntessék, hogy azt a széles közönség látná, nem akar arra várni a vállalat, hogy csak a bejelentés után történjen akció. Megelőző csapást próbál mérni minden zavaró tényezőre. Ezt pedig gépi tanulással és mesterséges intelligencia bevetésével érné el, amit a cég folyamatosan tréningez a lehető leghatékonyabb működés elérése érdekében.

Az mindenképpen üdvözölendő, hogy a Facebook a csoportok átalakításával próbál tenni azért, hogy átláthatóbb legyen ezeknek a felépítése. Viszont sajnálatos, hogy az érme másik oldalán ott van, hogy a cég az elmúlt időszakban sorozatosan adatvédelmi botrányokba fut. Ezért egyre több felhasználónak rendül meg a bizalma a cégben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap