Válságban az internetes szerencsejáték

Alapjaiban rengette meg az internetes szerencsejáték szektort a NETeller két tulajdonosának letartóztatása

Válságban az internetes szerencsejáték

Az Amerikai Egyesült Államokban letartóztatták az internetes szerencsejátékokkal kapcsolatos online átutalásokra specializálódott NETeller nevű cég két vezetőjét. Bár az őrizetbe vétel körülményeit eddig nem hozták nyilvánosságra, azért az kiderült, hogy az  online szerencsejátékból származó dollár milliárdok illegális kezelésével vádolják őket.

Az előbbiekben említett internetes banki szolgáltatások nyújtása miatt John Lefebvre-t és Stephen Lawrence-t a rendőrség őrizetbe vette. Az ügyészek szerint akár 20 évnyi börtönbüntetésre is ítélhetik a NETeller alapítóit. A legtöbb népszerű, online szerencsejátékkal foglalkozó weboldal, mint például a Full Tilt Poker, a PartyGaming, a Pokerstars vagy a Sportingbet is a NETelleren keresztül bonyolítja a szükséges átutalásokat.

Elképzelhető, hogy az internetes szerencsejáték napjai meg vannak számlálva. 2006 év végén az Amerikai Egyesült Államok kormánya hivatalosan is betiltotta az ilyen jellegű hazardírozást. Ennél fogva az ezzel foglalkozó vállalatok vagy weboldalak már csak illegálisan működhetnek Amerikában. Emiatt a legtöbb ismert, szerencsejátékban utazó cég, mint például a fent említettek is, kivonulnak, vagy már ki is vonultak Amerikából.

A NETeller székhelye Man-szigetén (Nagy-Britannia) található, távol az amerikai igazságszolgáltatás kezétől. Azonban az Amerikai Egyesült Államokban működő, tiltott szerencsejátékokkal kapcsolatban álló cégeknek is végzett átutalásokat külföldi bankszámlákra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward