Valódi strapamobilokkal rukkolt elő a JCB

A vállalat számára már nem ismeretlen a strapabíró mobiltelefonok világa, korábban is láthattunk már ilyen próbálkozásokat a cégtől. Legutóbb egy Motorola Defy+ feltuningolásával szerettek volna némi ismertségre, és plusz bevételre szert tenni ezen a területen.

Valódi strapamobilokkal rukkolt elő a JCB

A vállalat számára már nem ismeretlen a strapabíró mobiltelefonok világa, korábban is láthattunk már ilyen próbálkozásokat a cégtől. Legutóbb egy Motorola Defy+ feltuningolásával szerettek volna némi ismertségre, és plusz bevételre szert tenni ezen a területen.

A Motorola strapamobiljától eltérően ezúttal nem csak néhány kiegészítővel ruháztak fel egy létező okostelefont, hanem teljes mértékben a magukénak tudhatják az eszközt. Persze arról szó sincs, hogy telefonok gyártásába fogtak volna, így a borítás alatt egészen biztos, hogy egy kínai készüléket találnánk. A Pro-smartról első ránézés után világossá válik, hogy nem egy mindennapos géppel lesz dolgunk. Minden oldalon vastag, gumírozott felületek borítják, a csavarok pedig fedetlenül díszítik a JCB feliratú androidos mobilt. A Google operációs rendszerének 2.2-es kiadásával találjuk szembe magunkat a bekapcsolást követően, mely több hasznos extra képességgel is fel lesz ruházva (pontosan ez a része még nem lett kifejtve a rendszernek). Az előlapon egy 3,2 colos IPS technológiával felvértezett HVGA (320 x 480) felbontású megjelenítő lesz, melyet erős, karcálló üveggel védenek a viszontagságos körülményekkel szemben. A túlélőművészt egy 800 MHz-es Qualcomm lapkakészlet hajtja meg, ami mellett 256 MB rendszermemória és 512 MB ROM kapott helyet. A tárhely bővíthető is természetesen, ehhez mindössze egy microSD kártya szükséges. Két kamera modullal lesz felszerelve a Pro-Smart, előre egy VGA felbontású, hátra pedig egy 5 megapixeles jutott, utóbbi mellől LED villanó sem hiányzik. Persze ez esetben nem elsősorban a vaku szerepkörét, hanem sokkal inkább a lámpáét tölti be. Kapcsolati képességeit tekintve találunk benne egy 3 sávos 3G modemet, WLAN-t, Bluetooth-t és GPS vevőt is.

A JCB Pro-smart 2000 mAh-s telepből nyeri az energiát, úgyhogy a gyenge hardverrel karöltve valamelyest kiemelkedőbb üzemidőre lehet képes, mint az átlagos okostelefonok. A forgalmazást már meg is kezdték, elsőként az Egyesül Királyságban kerül a boltok polcaira, az ára pedig 335 font körül alakul.

A meglehetősen borsos árú eszköz mellett egy szerényebb árszegmenst megcélzó modell is a palettára került. A Sitemaster2 névre keresztelt gép 125 fontért cserébe vihető haza.

Ez már nem Android rendszerrel érkezik, csak egy egyszerű featurephone-t tisztelhetünk a képében. Persze az egyszerűséget úgy kell érteni, hogy túléli, ha több méter mély vízbe pottyan, és akár órákig is ott maradhat, de különösebben az sem viseli meg, ha átgurul rajta 1 tonna, ami bizony a személyautó fogalmát bőven kimeríti. Az IP-67 szabványt természetesen teljesítette, akárcsak a fenti Pro-smart modell. A 125 x 57 x 22 milliméteres készülék három sávos 2G hálózati modemet kapott, mellette pedig már csak egy Bluetooth 2.0 modult találunk. Kijelző terén egy 2 hüvelykes QVGA (320 x 240) panelt üdvözölhetünk, ami ugyan kicsi, de nagyon éles képet produkálhat. Továbbá a "csöppségben" lakozik még egy LED villanóval segített 1,3 megapixeles kamera, microSD kártyahely, és egy 1250 mAh-s akkumulátor is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward